KAYSERİ (AA) - Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, "Belki de Türkiye'de evinin önünde kurşun sıkılan, belediyesi en çok kurşunlanan insanlardan birisi benim. JİTEM'in bile öldürmek için kiralık katiller tutarak tezgahlar kurduğu insanlardan birisi de benim. Niye bunu bana yaparlar ki? Benim kimseyle hesabım yok, alışverişim yok, ticari bir ihtilafım yok" dedi.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen "AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, 21 yıllık belediye başkanlığı döneminde gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Bu sayede Kayseri'nin bugün marka şehir haline geldiğine dikkati çeken Özhaseki, "İkinci bir şey daha yaptık, ilk günden beri kötülerle savaştık çünkü kamudan beslenmeye alışmış asalak tiplerin olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Belki de Türkiye'de evinin önünde kurşun sıkılan, belediyesi en çok kurşunlanan insanlardan birisi benim. JİTEM'in bile öldürmek için kiralık katiller tutarak tezgahlar kurduğu insanlardan birisi de benim. Niye bunu bana yaparlar ki? Benim kimseyle hesabım yok, alışverişim yok, ticari bir ihtilafım yok. Allah'a şükür kimsenin ırzında, namusunda değilim. İnşallah ölünceye kadar da olmayız. Niye bunlar bu işleri yapar ki? Kamunun malını beklediğimiz için, oradan beslenmek isteyen asalaklara yüz vermediğimiz için" diye konuştu.

Özhaseki, seçim sürecinde partililerden çok çalışmalarını isteyerek, "Başkanlığa doğru giden bir yol var. Bu yolda en az 330 almalıyız ki referanduma gitmeliyiz. CHP bu işe karşı çıkar, diğer partiler karşı çıkar. Başkanlığın aslında Türkiye'yi uçuracağını biliyorlar. Başkanlık sisteminin Türkiye için çok elverişli olduğunu da biliyorlar. Niye karşı çıkıyorlar? Biliyorlar ki hiçbir zaman yüzde 51 oy alamayacaklar" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise Türkiye'nin önünde çok önemli bir seçim olduğunu belirtti.

Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edebilmek için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Özden, bütün aday adaylarından da yanlarında yer almalarını talep ettiklerini söyledi.

Özden, darbe girişimlerine karşı durmak zorunda olduklarını ifade ederek, Kayseri'den 9 milletvekilinin 9'una da talip olduklarını kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri'de "uyum kültürü" olduğuna işaret ederek, bu uyumun şehir içindeki diğer dinamiklerle yıllardır sürdüğünü söyledi.

Çelik, Mehmet Özhaseki'ye Kayseri'ye hizmetlerinden dolayı çiçek verdi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Kayseri milletvekili aday adayları sahneye çıkarak kendilerini tanıttı.