AKSARAY (AA) - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, MHP'deki kongre tartışmalarına ilişkin, "Keşke Sayın Genel Başkan ve genel merkezdeki arkadaşlarımız böyle bir yol göstermeselerdi. Hala vakit var. Hala genel merkezimizin bu çağrımıza kulak vermesini ümit ediyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Akşener, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Daha sonra Somuncu Baba Külliyesi'ne giden Meral Akşener, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray'a çok kez geldiğini anımsattı.

Bu seferki ziyaretinde büyük ilgi ve sevgiyle karşılandığını belirten Akşener, "Bunun anlamı da şudur; Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürüyor, hem de tek başına iktidara yürüyor. Gerçekten çok büyük mutluluk ve heyecan duydum. Gerçekten ayaklarım yerden kesildi. Tüm teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Meral Akşener, bir gazetecinin, "Bundan sonrası için MHP'de ne görüyorsunuz" şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bundan sonra ülkücü iradenin tecellisi görünüyor. Bu da üst kurul delegasyonumuzun talebiyle olağanüstü genel kurulun yapılacak olmasıdır. Bizim mecburiyetler karşısında bir mahkeme sürecimiz var. Keşke Sayın Genel Başkan ve genel merkezdeki arkadaşlarımız böyle bir yol göstermeselerdi. Hala vakit var. Hala genel merkezimizin bu çağrımıza kulak vermesini ümit ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin delegasyonunun, 'olağanüstü kongreyi beraberce, güle oynaya, ülkücülerin kardeş hukukunu koruyarak yapalım' demelerini bekliyoruz. Son güne kadar bu çağrımızı yapmaya devam edeceğiz."