Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığını denetlemek görevi yapmak üzere gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı ve CHP Meclis Üyesi Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret eden Galatasaray’a ve Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’a tepki gösterdi.

CHP Gaziantep İl Teşkilatını denetlemek için Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı ve CHP Meclis Üyesi Fikri Sağlar, CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP eski İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, yöneticiler ve partililer katıldı. Burada bir açıklama yapan CHP Meclis Üyesi Fikri Sağlar, “Ben buraya CHP Parti Meclis üyesi olarak buraya denetmenlik görevi için geldim. Ama benim anlayışımda bugüne kadar denetmenlik değil destekleyicilik görevi olmuştur. Konya’da Mehmet Emin 16 yaşında genç bir çocuğumuz gerçekleri dile getirdi diye gözaltına alınması ve hapis cezası ile yargılanmasına teşebbüs edilmesi 12 Eylül’deki Erdal Eren’i bir kez daha hatırlattı. 12 Eylül faşist yönetimi Erdal Eren’in yaşını büyüterek, yapmadığı bir suçtan dolayı idam etmişti. Bugünde 16 yaşında bir çocuk, söylediği sadece düşünce ve ifade özgürlüğü olarak biline bir sözden dolayı okulundan olması gereken yerden yani geleceğimiz olan en önemli bireylerimizin eğitim kurumundan alınıp nezarethaneye atılması Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. 12 Eylül faşist yönetiminden daha kötü olduğumuzu açıkça gösteriyor “dedi.

“GAZİANTEP BİR ÜRETİM MERKEZİYDİ”

Sağlar, Antep’in Ak Parti’ye çok destek vermesinin nedenleri hakkında açıklama yaparak şunları söyledi:

“Antep bu anlayışa en fazla destek veren illerden bir tanesidir. Aslında bu bizim için son derece düşünülmesi gereken bir nokta. Sekiz milletvekili çıkardığımız dönemlerde, yarısını Gaziantep’te solcular, CHP’liler ve sosyal demokratlar en azından insan, çevre ve toplumun gelişmesinden yana olan insanlar vekillik yapardı. Şimdi ise, tam tersi bir anlayış gelişiyor. Gaziantep ülkemizde parmakla gösterilecek bir ekonomiye sahipti. Gaziantep bir üretim merkeziydi, ama şimdi bakıyoruz ki, anlaşılmayan bir hırsla Suriye ile arasında ki ilişkilerinin kesilmesinden dolayı ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır” dedi.

ALBAYRAK’A ‘ŞAKLABAN’ BENZETMESİ

Sağlar son olarak Cumhurbaşkanlığı sarayını ziyaret eden Galatasaray Futbol takımına ve Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’a tepki gösterdi. Sağlar, ‘Ben Galatasaray Lisesi mezunuyum ve aynı zamanda Galatasaray Divan Kurulu üyesiyim. Ama Galatasaray takımının bir hemşerilik anlayışı içerisinde kaçak saraya gitmesini şiddetle ve hiddetle kınamaktayım. Albayrak hemşerilik adına dünya takımı olmuş bir kulübün futbolcularını ve takımını oraya götürmüş olmasını Galatasaraylılar adına çok üzücüdür. Ben Galatasaraylılar adına çok özür diliyorum. Beşiktaş’ın çarşısı demokrasi mücadelesi verilirken, gezi parkında darbeciler diye yargılanırken, o direnişte. Fenerbahçelileri cemaat ele geçirmeye çalışırken, bir şaklabanın anlayışı içerisinde kaçak saraya götürülmesini kınamak istiyorum “diye konuştu.