SİNOP (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’de çok şeyin değiştiğini belirterek, “Bu millete el açmak yakışmaz, yalvarmak yakışmaz, bu şekilde yani geçmişte yaşadığımız yönetim şekli yakışmaz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti İl Başkanlığında partililerle görüştü. Canikli, yaptığı konuşmada, “Türkiye’de çok şey değişti, çok adımlar attı gerçekten, çok büyük hamleler yaptı, çok büyük değişimler yaptı. Yerlerde sürünen bir Türkiye’den bugün her yıl 4.5 milyar hibe yardımı yapan, Amerika’da Kızılderililer dahil olmak üzere, biliyorsunuz seçim öncesi gündeme gelmişti. Hatta muhalefet mensubu arkadaşlarımız dalga geçmişlerdi. Ama sonra bunun gerçek olduğunu, hakikaten orada ihtiyacı olan bir Kızıldereli kabilesine su ihtiyacını karşılamak için TİKA vasıtası ile yardım iletmiştik. Yani oraya kadar artık hamdolsun elimiz uzanıyor. El derken milletin eli, sizin eliniz, bizim elimiz. Bize de bu yakışır, bu millete bu yakışır. Bu millete el açmak yakışmaz, yalvarmak yakışmaz, bu şekilde yani geçmişte yaşadığımız yönetim şekli yakışmaz. Bizim atalarımız hep vermiş, adalet ile hükmetmiş, adalet ile kendini kabul ettirmiş. Sömürmemiş, asimile etmemiş, adalet dağıtmış sadece, adaletle yönetmiş, biz onu yapıyoruz sadece” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BU ÜLKEYİ DÖRT YILLIĞINA BANA VERİN DİYOR, AMAN ALLAH KORUSUN”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Hani Kılıçdaroğlu diyor ya bazen bu ülkeyi dört yıllığına bana verin diye, aman Allah korusun. Partisini falan bir tarafa bıraktık. Size en basit bir örnek vereyim; ateş çemberine rağmen biz Türkiye olarak ateş çemberine girmedik, ülkeyi koruduk. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bununla ilgili bir önerisi vardı hatırlıyor musunuz? Türkiye Kobani’ye girmek için ayrı bir teskere çıkarsın diye. Allah aşkına savaşa girmek için ne için? Bir de o ateş çemberine girdiğiniz zaman çıkar mısınız, çıkamaz mısınız, nasıl çıkarsınız belli değil. Neye mal olur, can olarak, fidan olarak, yani hesabını yapmadan. Bunun anlamı şu; Kılıçdaroğlu yönetimde olsaydı Türkiye savaşa girmişti. Öyle diyor çünkü açıklaması bu, Kobani ile ilgili özel bir teskere çıkaralım, başka yere gitme diyor, Suriye’ye girme ama Kobani’ye girelim diyor. Kobani’ye girmek demek Ortadoğu’daki ateş çemberinin göbeğine girmek demek. Ne için giriyorsun, ne işin var senin orda? Kılıçdaroğlu daha önce Irak’ta, Suriye’de, çok daha büyük şehirler işgal edilirken, on binlerce, yüz binlerce insan öldürülürken sesi çıkmadı bu ayrı bir konu” dedi.

Bakan Canikli, “Şimdi düşünün böyle bir yönetim anlayışına Türkiye’yi Türkiye imkanını, hazinesini, dolu olan merkez bankasını teslim ettiğinizi düşünün, bu mantıkla yönetildiğini düşünün. Allah aşkına ne hale geliriz, hayal bile edilemez, Allah korusun. Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaketlerden birisi de bu olur” diye konuştu.

Bakan Canikli’ye Sinop’a özgü olan “Tekne Modeli “ ve Boyabat ilçesine özgü hediyeler takdim edildi.