İZMİR (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütü mensuplarının şehirleri karıştırmak istediğini, çukurlar kazdığını, barikatlar kurduğunu ancak halkın oynanan oyunu gördüğünü ve artık onları desteklemediğini söyledi.

Akdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananlara dikkati çekerek çatışmalar ve bombardıman devam ederse yüz binlerce insanın yine Türkiye'ye yöneleceğini, göç dalgasının sadece Türkiye'yi değil, Avrupa'yı da vuracağını belirtti.

Suriye'den atılan roket mermilerinin Kilis'e düştüğünü hatırlatan Akdoğan, "Alçak bir örgüttür IŞİD. Bugün Kilis'te roketler düştü iki masum yaşamını kaybetti, biri 5 yaşında çocuktu. Türkiye hemen misliyle karşılık verdi" dedi.

Yalçın Akdoğan, "Türkiye'nin ulusal güvenliğini kim tehdit ederse, isminde hangi harflerin olduğu önemli değil, ona karşı Türkiye ulusal güvenliğini koruyacak her türlü tedbiri alır" diye konuştu.

"Devlet milletini kucaklıyor"

Mücadeleyi sonuna kadar kararlı şekilde sürdüreceklerini söyleyen Akdoğan, şehirlerin karıştırılmak istendiğini, çukurların kazılıp barikatların kurulduğunu belirterek "Sandılar ki halk onları destekleyecek. Halk desteklemiyor artık. Halk oynanan oyunu gördü. Bunlar bölge halkının başına bela. Bu yüzden bakın bugün kimseyi sokağa dökemediler. Artık çağrılarını kimse dinlemiyor. Çünkü devlet, milletini kucaklıyor. Bütün bu şehirleri ihya edeceğiz, inşa edeceğiz. Hep birlikte ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

"Necis suyla necaset temizlenmez"

Akdoğan, Suriye'de bir insani kriz yaşandığını, süper güçlerin olaya müdahale ettiğini belirterek, "Sorun temizlendi mi, bitti mi? Türkiye'de bir söz var 'Necis suyla necaset temizlenmez'... Pis bir şeyi pis bir şeyle yıkamaya kalkarsan ortalık daha da pislenir. Sen terör örgütleri üzerinden PYD'si YPG'si üzerinden buradaki sorunu çözmeye çalışırsan işte sorun daha da içinden çıkılmaz hale gelir" dedi.