CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "CHP’den ayrılanların parti oluşturma çabası bir kısım basın yayın organları tarafından gündeme getiriliyor. Gerçeklikle ilgisi yoktur. Böyle bir şey olmayacaktır" dedi.

CHP’nin TBMM Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı sona erdi. Antalya’nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki Sirene Otel’de 3 gün süren toplantının ardından Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi gazetecilerle bir araya geldi. Üç günlük kampı değerlendiren Hamzaçebi, son derece başarılı ve yararlı bir çalışma grubu toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

2015 Haziran seçimleri dikkate alındığında önlerinde 7 aylık bir sürenin olduğuna işaret eden Hamzaçebi, seçimlerin erken ya da geç gerçekleştirileceğini kaydetti.

2015 yılındaki seçimlerin Türkiye açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Hamzaçebi, “Bu sürece girerken CHP’nin TBMM Grubu’nun geçmiş dönemdeki çalışmalarını gözden geçirmek ve genel seçimlere yönelik hazırlıkları değerlendirdik. Bu toplantı önemlidir. 12 yılı aşkındır ülkeyi yöneten hukuk tanımayan, demokrasi ve özgürlükler karşıtı iktidara karşı CHP TBMM Grubu, insan haklarını ön planda tutan, insan odaklı gelişen ve büyüyen bir ekonomi politikası anlayışıyla meclis çalışmasını yürüttü“ diye konuştu.

CHP’nin sadece hükümetin uygulamalarını eleştirmediğini ve CHP’nin iktidarında olması gerekenleri de paylaştıklarını aktaran Hamzaçebi, şunları söyledi: “Bundan sonra çözüm üreten, insanımızı geleceğe güvenle bakmasını sağlayan, gelişen ve büyüyen ekonomide bütün vatandaşlarımızın eşit şekilde pay aldığı bir düzenin oluşturulması CHP’nin temel hedefidir.”

Toplantıda başarılı sunumlar yapıldığını dile getiren Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçmen davranışları, CHP’nin 2015 yılı genel seçiminde izleyeceği stratejinin ana unsurları, ekonomi politikası bileşenleri, dış politika anlayışı bu toplantıda değerlendirildi. CHP TBMM Grubu büyük bir birikime sahiptir. Bu birikimi 2015 seçimlerinde vatandaşa ulaştırmak bizim esas politikamız olacaktır. Bir veya iki toplantı daha gerçekleştireceğiz.”

CHP’NİN OY HARİTASI

Hamzeçebi, "CHP’nin seçim stratejileri nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “CHP’nin oy aldığı, alamadığı kitleler neresi. Hangi yaş grubundan güçlü hangisinde zayıf. Riskler bütün bunları ayrıntısıyla değerlendirdik. Bu değerlendirmeler CHP’nin güçlü olmadığı alanlarda bölgelere yönelik değerlendirmeler bizim seçimde izleyeceğimiz stratejinin esaslarını oluşturmuş oldu. Bu değerlendirmelerden sonra bir toplantı daha yapacağız.”

“AYKIRI MADDELERİ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜYORUZ”

CHP’nin çalışmalarının geleceğe yönelik olduğunu savunan Hamzeçebi, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar çalışmalarımızdan elde edilen sonuçlar kamuoyunun dikkatinden kaçabilmektedir. CHP hakların korunması noktasında tiriz bir çalışma içinde olmuştur. Son torba yasa ile internet iletişim özgürlüğüne müdahaleyi amaçlayan 3 maddesini CHP yasanın yayınladığı 4’üncü günde sonra Anayasa Mahkemesi’ne taşımış açılan bu dava sonucunda bu düzenlemeler iptal edilmiştir. 15 Eylül de açılan bu davanın daha sonra takipçisi olacak, ikinci dava olacağını söylemiştir. Torba yasada anayasaya aykırı olan diğer düzenlemeleri Anayasa Mahkemesine götüreceğiz”

"BU ÜSLUBU DOĞRU BULMUYORUM"

Hamzeçebi, "Kobani eylemleri için yapılan çağrıyı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sabrın sınırı var, o sınır aşılırsa ne olacağını aklımın ucundan bile geçirmek istemen‘ açıklamasını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi: “Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını ciddiye almıyorum. Kendisi bu konularda benzer konularda ne söylediyse daima tersi olmuştur. Sabrın sınırı vardır tehdit kokan üslup doğru değildir. Devlete düşen görev hükümetle olayları değerlendirmek ve çözümleri bulmaktır. Kamuoyunun bilmediği bir takım pazarlıkları yapıp sözleri verip de daha sonra,’ Sabrında sınırı var’ demek tehdit üslubu kullanmayı doğru bulmuyorum”

PARTİ KURMAYACAKLAR

"CHP’nin Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifasının ardından yeni bir parti oluşumu için tehlike seziyor musunuz?" şeklindeki soruya Hamzaçebi, şu cevabı verdi: “Ben böyle bir ihtimal görmüyorum. CHP bugün büyük bir iddiayı ortaya koydu. 2015 seçimlerinde Türkiye’yi özlenen iktidarına kavuşturmaktır iddiamız. Bu iddia ile yola çıktık. Bütün vekillerimiz bunun etrafında kenetlenmiştir. Zaman zaman farklı düşünen arkadaşlar olabilir. Böyle bir ihtimali düşünmüyorum. Sayın Tarhan da değerli arkadaşımız. Ben ayrılmamasını arzu ederdim. O yönde bir tercih kullandı. CHP’den ayrılanların parti oluşturma iddiası bir kısım basın yayın organları tarafından gündeme getiriliyor. Gerçeklikle ilgisi yoktur. Böyle bir şey olmayacaktır."