ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP binalarındaki patlamalara ilişkin, "Hangi delile dayanarak siyasi iktidarı suçluyorsunuz? Türkiye'de kardeş kanının akmaması için kefen giyerek meydanlara çıkan biziz. Hiç kimse AK Parti'ye çamur atmasın, bizim ak siyasetimizde çamurun izi kalmaz. Adli tahkikat bitmeden, çıkıp AK Parti'yi ve bu ülkenin yönetimini direk suçlayanlara önce şunu sormak lazım; bu patlama olayları kimin işine yarar? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, yazılı açıklamasında, HDP'nin Mersin ve Adana bürolarında patlamalar olduğu haberini sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini, çünkü bu tarz girişimlerden en büyük zararı her zaman iktidar partisi olarak AK Parti'nin gördüğünü belirtti.

Seçim sürecinde iktidar partisi olarak bu tarz provokasyonları beklediklerini ifade eden Çalık, Türkiye'de karanlık güçlerin her zaman devrede olduğunu, AK Parti'nin de bu tarz provokasyonlardan 13 yıl boyunca çok zarar gördüğünü, bu yüzden karanlık güçlere karşı savaş yürüttüklerini bildirdi.

Çeşitli açıklamalarla bir algı operasyonu oluşturularak saldırılara ilişkin AK Parti, hükümet ve Cumhurbaşkanına sorumluluk yüklemek isteyenler bulunduğunu vurgulayan Öznur Çalık, şöyle devam etti:

"HDP'den yapılan açıklamaya şahsen çok üzüldüm. 'Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir.' diye bir açıklamaları var.

Burada görüyoruz ki HDP yine boş konuşmuş durumdadır. Açıklamasında 'siyasi iktidar' diyerek direk bizi suçlamışlardır. Ben buradan soruyorum. Ne biliyorsunuz? Ne biliyorsanız açıklayın. Hangi delile dayanarak siyasi iktidarı suçluyorsunuz? Şunu herkesin çok iyi bir şekilde aklına kazıması gerekmektedir; Türkiye'de yalnızca AK Parti kaos planlarının karşısında durabilmiştir. Milletimiz de şiddetin karşısında bu ülkede kimin dimdik durduğunu gayet iyi bilmektedir.

HDP binasına saldıranlar aslında yalnızca HDP'ye hizmet etmektedirler. Çünkü seçimde en kritik durumdaki parti HDP'dir. Buradan sormak gerekir, HDP'nin binasında patlayan bomba kime ne kazandırır? HDP yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızdan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakanımızdan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti'den özür dilemelidir."

-"Şiddet üzerinden siyaset yapmasınlar"

AK Parti'nin Türkiye'de kardeş kanı akmasını istemediğini, bunun için kefen giyerek meydanlara çıktıklarını belirten Çalık, açıklamasında, "Hiç kimse AK Parti'ye çamur atmasın, bizim ak siyasetimizde çamurun izi kalmaz" ifadesini kullandı.

Çalık, kaos arayanlar bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Adli tahkikat bitmeden, çıkıp AK Parti'yi ve bu ülkenin yönetimini direk suçlayanlara önce şunu sormak lazım; bu patlama olayları kimin işine yarar? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır.

Benim şuan elimde bir delil yok. Ben şimdi çıkıp desem ki; 'HDP kendi kendini bombaladı' bir geçerliliği olur mu? Olmaz. Biz gerçekliği kanıtlanmamış bir şeyi de iddia etmeyiz. Burada kimse AK Parti'yi suçlamaya kalkmasın. Unutmasınlar ki. Biz 13 yıldır bu tarz provokasyonların karşısında durduğumuz için millet bizi destekledi.

Şimdi barajı geçmek uğruna partimize saldırmaya kalkışmasınlar, aradıklarını AK Parti'de bulamazlar. Ben şahsen HDP'nin barajı geçeceğine de ihtimal dahi vermiyorum. Umarım bu provokasyonların devamı gelmez diyorum. HDP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tarz provokasyonların tekrarlanmamasını diliyorum."