HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la yaptığı görüşmeye ilişkin, “Genel olarak taslağa yaklaşımını karşılıklı olarak değerlendirdik. Belli önerilerini ve mutabık kalıp kalmadıkları hususları karşılıklı olarak değerlendirdik. Bir görüşme daha yaptıktan sonra KCK yetkilileri ile görüşmeye gideceğiz yine heyet olarak Sayın Hatip Dicle’nin katılımıyla” dedi.

HDP heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la yapılan görüşme sonrası açıklama yaptı. Görüşme sonrası konuşan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “İmralı ziyaretimizin bir devamı olarak Sayın Öcalan tarafından geliştirilen demokratik müzakere ve barış süreci taslağını Sayın Yalçın Akdoğan ile görüştük. Hükümetin genel olarak taslağa yaklaşımını karşılıklı olarak değerlendirdik. Belli önerilerini ve mutabık kalıp kalmadıkları hususları karşılıklı olarak değerlendirdik. Bir görüşme daha yaptıktan sonra KCK yetkilileri ile görüşmeye gideceğiz yine heyet olarak Sayın Hatip Dicle’nin katılımıyla. Bir KCK ziyareti gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Şu anda taslak üzerinde karşılıklı olarak değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Önder, “Gelinen noktayı parti kurullarımızla bir değerlendirip, tekrar Sayın Akdoğan ile bir görüşme yapacağız. Paylaşacaklarımız bundan ibarettir” dedi.