HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecini sürdürme konusundaki kararlılıklarını beyan ettiklerini söyleyerek, “HDP sayısız kez kendi geldiği gelenek itibariyle de bu tip siyasi kuşatmalarla karşı karşıya kalmıştır. Hükümetin bu konudaki partimizi hedef gösteren sorumsuz yaklaşımlarımdan vazgeçmesi gerekir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Yüksekdağ, “Grup toplantısında da ifade ettik. Biz çözüm sürecinin ve çözüm sürecini geliştirme olanaklarının arkasında durmaya devam edeceğiz. Randevu talebimiz ve görüşmelerin sürdürülmesi, müzakerelerin başlatılmasında ısrarımız sürecek. Ancak bu noktada hükümetin mevcut yaklaşımının hızlı bir şekilde değiştirilmesi ve müzakerenin somut olarak başlatılması noktasında daha pratik adımlar atması gerekiyor. Heyetimizin çabası ve görüşmeleri devam ediyor. Dün de bir açıklama yapıldı ve bugün de biz çözüm sürecini sürdürme konusundaki kararlılığımızı beyan ettik. Bunun sadece hükümetin tasarrufunda olan bir sorun olmadığını düşünüyoruz. Hükümeti de çözüm sürecinin gereklerini yerine getirme konusunda sorumluluğunu harekete geçirmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Bingöl olayının şeffaf bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Yüksekdağ, “Bu saldırganın yakalandığı iddiası karanlıkta bırakılan bir olayın aydınlığı kavuşturulması bakımından umarım bir veri teşkil eder. Bu soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Sağlıklı olan bu soruşturma sürecinin üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmasıdır. Bu karanlık saldırıların ve süreçlerin bütün kamuoyu ve siyasetin de katılımına açık bir şekilde yürütülmesidir. Bunların hepsinin araştırılması için Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Gizlilik kararı kaldırılmalıdır” dedi.

HDP’ye dönük çok ciddi bir siyasi kuşatma harekatının düzenlendiğini söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Ama HDP sayısız kez kendi geldiği gelenek itibariyle de bu tip siyasi kuşatmalarla karşı karşıya kalmıştır. Hükümetin bu konudaki partimizi hedef gösteren sorumsuz yaklaşımlarımdan vazgeçmesi gerekir.”