Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Trakya’da yaptığı ziyaretlerin son durağında Edirne’ye geldi. Basın özgürlüğü, sansür ve seçim barajı konularında açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, Türkiye’de basın özgürlüğünün kalmadığını belirterek, baraj durumu ne olursa olsun seçime gireceklerini söyledi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve beraberindeki heyet Edirne’ye gelerek, Tarihi Selimiye Camii, tarihi Arasta, Bedesten ve Ali Paşa Çarşıları’nda çeşitli esnaf ziyaretlerinde bulundu. Arasta Çarşısı esnaf ziyaretleri sırasında alışverişte yapan Pamukoğlu, cüzdanından çıkardığı 30 TL ile kafesiyle birlikte oyuncak bir kuş aldı.

“TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KALMADI”

Ziyaretlerinin ardından Pamukoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Pamukoğlu, Türkiye basın özgürlüğünün kalmadığını savunarak, “Türkiye’de zaten basın özgürlüğü diye bir şey kalmadı zaten. Fakat bu böyle baskı baskı, sansür sansür sonu hayır değil. Hayır olmayacak. Yani bu vidayı sürekli sağa çevirmeye benziyor. Bunun sonunda kesinlikle patlama olur. İnsanın doğası böyledir. Bütün dünyada da böyle olmuştur. İnsanlık tarihini bilenler bilir. Sıkıştırdıkça, dayattıkça, keyfi hareket ettikçe hiç beklemediğin toplumlar öyle bir tepki verir ki donar kalırsın” dedi.

Pamukoğlu, seçim barajı tartışmaları ile ilgili, “Baraj şöyle ya da böyle biz seçimlere gireceğiz. Baraj, biliyorsunuz 34 yıldır darbe yönetiminin getirdiği bir duvar. Bunu bugüne kadar mevcut partiler kendi lehlerine kullandılar. Bugün Anayasa Mahkemesi’nin bu konu ile ilgili çalışmaları var. Bana göre geç kalınmış bir şey. Temsili adalet diye bir şey yok ki. Bu kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu.