Mardin merkez Artuklu ilçesinde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) 1. Olağan Kongresi yapıldı. Cizre’de yapılan saldırılarının kınandığı kongrede mevcut başkan güven tazeledi.

Parti binasında gerçekleştirilen kongre, yoklama ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Divan Kurulu oluşturularak faaliyet ve mali raporu okundu, açılış konuşmalarıyla devam etti. Hüda-Par Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İslam’ı referans alan partilerinin kendileri için amaç değil hizmet için bir araç olduğunu belirterek, siyasette yeni bir bakış açısı, farklı bir anlayış ve yenilikler katacaklarını ifade etti. Cizre’deki saldırılara değinen Akman, "Cizre’de gece saat 03.00’te ağır silahlarla başlayan saldırılar sabaha kadar sürmüş, evler ateşe verilmiş ve parti gönüllülerimizden Abdullah Deniz kardeşimiz şehit edilmiştir. Bu çeteler 6-7 Ekim’de sergiledikleri vahşetin bir benzerini bugün Cizre’de tekrar etmek istemişlerdir. Maalesef Kamu düzenini ve halkın güvenliğini sağlanmakla görevli güvenlik güçleri olaylara müdahale etmemiştir. Çözüm sürecinin ivme kazandığı bu hassas süreçte yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Bu saldırgan çetelere en güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz. Bu vesileyle şehit Abdullah kardeşimizin şehadetini tebrik ediyor, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Katillerini de kahhar olan Allaha havale ediyorum" dedi.

İl Başkanı Akman’ın ardından kürsüye çıkan Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik, Hüda-Par olarak insanlığın içine düşürüldüğü manevi buhrandan kurtulması ancak fıtratına dönmekle mümkün olabileceğine inandıklarını söyledi. Çevik, "Bizler iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak için yola çıktık. Bizler can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini güvence altına almak istiyoruz. Bizler bu saldırıyı kınıyoruz ve lanetliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardında ilçe başkanlığının seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde ilçe başkanlığına yeniden İsmail Çevik seçildi. İlçe Başkanı Çevik, yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi.