Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşayan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyesi Fethi Yalçın’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine basın açıklaması yapan Hüda-Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, "Bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz, herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın" dedi.

Hüda-Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Karlıova ilçesinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Fetih Yalçın’ın sabah saat 08.00’da işe giderken kapısının önünde silahlı saldırıya uğradığını ifade eden Tasalı, saldırganların plakasız connet bir araç içerisinden otomatik silahla ateş ettiğini söyledi.

"DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞTİ"

Yalçın’ın evli ve 4 çocuk babası olduğunu belirten Tasalı, "Daha önce de PKK’lı çeteler tarafından bu kardeşimiz tehdit almıştı. Tehdit sebebi, Hüda-Par’lı olması, sakallı olması, Müslüman olması yeterliydi onlar için" diye konuştu. Partilerinin çeteler tarafından ayan beyan bir şekilde her gün ölüme tehdit edildiğini ileri süren Tasalı, "Bunu yetkililer de görüyor, devlet de görüyor biz buradan yetkililere sesleniyoruz; bu olayın faillerinin bir an önce hukuk önüne çıkarılmasını istiyoruz. Biz sizin mikrofonlarınız aracılığıyla bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz, herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın. Mensubu olduğumuz din bize bunu emrediyor. Dinimiz bize saldıranlara karşılık kendini müdafaa hakkı veriyor. Bize eğer yaşam hakkı tanınmazsa, bize eğer siyaset yapma hakkı tanınmazsa, bizde bu saldırganlara onların anladığı dilde cevap vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

HDP’Lİ SİYASİLERE ELEŞTİRİ

Hakların Demokratik Partisi (HDP) siyasetçilerini tutumlarından dolayı eleştiren Tasalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde siyaset yapan kimi unsurlar, özellikle açıkça söylüyorum HDP’li milletvekilleri PKK’lılarla kol kola, el ele silahlı çetelerle birlikte, hatta onları tahrik ederek onlar üzerinde baskı unsuru kurarak sindirmeye çalışıyor. Siyasetçi, çetelerle, Vandallarla, vahşilerle kol kola pozlar verirse halkı kendinden olmayan insanları tehdit ederse, bu sanırım bütün bir toplum için faciadır. Siyasetçi ateşe körükle gitmez, su dökmesi gerekir. Ama maalesef Amerika ziyaretinden sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Amerika’dan talimat alırcasına ‘Her yer Kobani olacak, gün bugündür kimin elinden ne gelirse bunu ortaya koymalı’ çağrısıyla tabanını, taraftarlarını, partililerini sokaklara çağırmıştır. Baskıyla, zulümle öldürmekle hiçbir düşünceyi topluma dayatamazsınız. Bu yanlış düşünceden biran önce vazgeçilmeli. Barışsa barış, demokrasiyse demokrasi bunun çabasını yürütmeliyiz."

Son iki yıl içerisinde gerçekleştirilen saldırılara değinen Tasalı, "Zaten son 2 yıldır eğer bu vahşetlere tepki koyabilseydik, hukuk önünde bunları yargılayabilseydik, bugün bu durumlara gelmezdik. Ama maalesef suçu ve suçluyu teşvik ettik. Yargılamadık, hukuk önüne çıkaramadık. Dolasıyla onlarda şımardılar. Bunlar barışın konuşulduğu zamanda oluyor, çözüm sürecinin konuşulduğu zamanda oluyor. Çözüm sürecinde hani silahlar susacaktı? Maalesef bize yönelik silahlar hiçbir zaman susmadı."