AKSARAY (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizdeki koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde 5 bine yakın yeni, daha genç kardeşimizi, emeklilik nedeniyle boşalan korucu kadrolarında istihdam edeceğiz" dedi.

Aksaray'a gelen Selami Altınok, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Aksaray Valiliğince Ağaçlı Tesisleri'nde gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Altınok, burada gazetecilerin terör olaylarıyla ilgili bir sorusu üzerine, Türkiye Cumhuriyeti devletine, milletin birlik ve beraberliğine karşı saldırıda bulunan terör örgütlerine karşı 24 Temmuz'dan bu yana hükümetin, devletin büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin, ülkede birliği, dirliği ve kardeşlik hukukunu devam ettirebilmek için kahramanca, büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Altınok, bu mücadeleyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde vermeye devam edeceklerini bildirdi.

- "Terör örgütü aman dileyip silahları teslim edene kadar, terörle mücadele sürdürülecektir"

"Biz Anadolu topraklarında kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz" diyen Altınok, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda birlik, beraberlik, kalkınma olsun istiyoruz. İnsanlarımız daha iyi yaşasınlar istiyoruz. Çocuklarımız daha güzel bir geleceği hak ediyorlar. Onu düşünüyoruz, onun mücadelesini veriyoruz ama birtakım güçlerin, dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü, bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek için, destekçileriyle beraber parçalama adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor. Ancak herkes bilsin istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti devleti bu belayı da bu sıkıntılı durumu da bertaraf edebilecek ve üstesinden gelecek bir azimde ve kararlılıktadır. Bu azim ve kararlılık vardır. Bütün milletimiz görecektir. Terör örgütü aman dileyip silahları teslim edene kadar, bu memlekette terörle mücadele azimli ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir."

Altınok, bunu yaparken vatandaşlar arasındaki bin yılık kadim kardeşliğin zarar görmemesi için özel bir itina gösterdiklerini dile getirerek, "Biz devletiz. Devletin vatandaşlarına karşı olan şefkatini de gösterecek, aynı zamanda vatandaşlarına sıkıntı veren, zarar veren, rehin alan, vatandaşlarını şehit eden, vatandaşlarına silah sıkan terör örgütüyle amansız mücadelemizi devam ettireceğiz. Bunun böyle bilinmesi lazım" diye konuştu.

- 22 ilde 5 bine yakın yeni korucu istihdam edilecek

Altınok, yeni bir gelişmeyi de aktarmak istediğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizdeki koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde 5 bine yakın yeni, daha genç kardeşimizi, emeklilik nedeniyle boşalan korucu kadrolarında istihdam edeceğiz. Bunun da müjdesini Güneydoğu'da o kadroların açılmasını sabırsızlıkla bekleyen, korucu olmayı arzu eden çok değerli kardeşlerimize müjde olarak vermek istiyorum."

Seçime yönelik alınan güvenlik önlemleriyle ilgili başka bir soru üzerine Altınok, seçim için gerekli önlemleri aldıklarını, herkesin seçimde kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Güvenlikle ilgili hiçbir sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarına dikkati çeken Altınok, "Demokratik hukuk devletinin gerektirdiği tarafsızlık ve bağımsızlık içinde vatandaşlarımızın tercihlerinin sandığa yansıması için alınması gereken tüm tedbirleri alıyoruz" dedi.

- Enerji hatlarına terör saldırıları

Daha sonra söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ise enerji konusunda, seçimin güven içinde yapılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. 

Arızaları tespit edip giderebilmek için çalıştıklarını anlatan Alaboyun, şunları kaydetti:

"Bugün de yeni bir haber geldi bana. Mardin'in Ömerli ilçesi Fıstıklı köyünde teröristler, bizim büyük enerji nakil hatlarından birinin altına yerleştirdikleri gübreden yapılmış bombayla bir direği imha etmiş. Fakat şu an bizim ekipler orada tamiratı yapıyorlar. Sürekli müdahil olmak durumundayız. Çünkü biz de 56 bin kilometre iletim hattı var. Bizim enerjide, üretimde sorunumuz yok ama en büyük sorunumuz iletim hatlarında ve trafolarda doğan arızalar. Bu kapsamda mümkün olduğu kadar bütün ekiplerimiz görevde."

Alaboyun, önümüzdeki hafta bayramdan sonra bütün dağıtım şirketlerinin CEO ve genel müdürleriyle toplantı yapacaklarını, toplantıyı Aksaray da yapmayı planladıklarını ifade etti.