Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeşeoğulları, Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK), İçişleri Bakanlığı’na yaptığı resmi başvurusu karşılığında parti yöneticilerine “alındı” yazısı verilmemesine tepki gösterdi.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeşeoğulları, önceki gün İçişleri Bakanlığı’na resmi başvurusu yapılan PAK’ın yöneticilerine Bakanlık tarafından “alındı” belgesi verilmemesine tepki gösterdi. Şeşeoğulları, devletin şiddet içermeyen her türlü düşünce ile ifade ve örgütlenme özgürlüğünü kabul ettiğine dair altına imza attığı uluslararası antlaşmaların gereğini yapmasını beklediklerini kaydetti. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Şeşeoğulları, görevliler tarafından yasal zorunluluk olan “alındı belgesi”nin verilmemesini, mevcut yasaları bile tanımayan, ayrımcı bir tutum olarak gördüklerini ve protesto ettiklerini belirterek, özetle şunları söyledi:

“HAK-PAR olarak, Türkiye Devletinin yöneticilerinin Kürt ve Kürdistan alerjisinden bir an önce kurtulmalarını diliyor, devletin şiddet içermeyen her türlü düşüncenin ifade ve örgütlenme özgürlüğünü kabul ettiğine dair altına imza attığı uluslararası antlaşmaların gereğini yapmasını bekliyoruz.”