AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, paralel yapının hem PKK hem de derin devlette etkin olduğunu belirterek, 17 bin 500 faili meçhul cinayette paralel yapının parmağı olduğunu öne sürdü.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili eleştirilere tepki gösteren İçten, Gezi zekalıların kendilerinin de kullanacağı bir yeri tartışmaya açmasının bu ülkeye ihanet olduğunu savundu. CHP’nin, “Biz iktidara geldiğimizde orayı ODTÜ’ye vereceğiz” açıklamasına da tepki gösteren İçten, şöyle konuştu: “Ey CHP, ODTÜ rektörü atanmış, Cumhurbaşkanıysa seçilmiştir. Bu ne demek? Yani sen bu binayı atanmışlara layık görüyorsun, fakat seçilmişlere layık görmüyorsun. Demek ki sen hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini bildiğin için bunu söylüyorsun. Çünkü CHP hiçbir zaman o yere gelemeyecek. Ama bugün orada Sayın Recep Tayyip Erdoğan oturuyor, yarın başka birisi oturacak.”

“DİLİN ÖĞRENİLMESİNDE KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

Osmanlıca tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İçten, Osmanlı’yı atası olarak kabul edenlerin Osmanlıca konuştuğunu, Osmanlıyı değil Marksistleri atası kabul edenlerin ise Osmanlıca konuşmayabileceğini belirterek “Benim onlara saygı duyduğum gibi onlarda Osmanlıcayı konuşmak isteyenlere saygı duymak durumundadır. Dünyada hangi millet vardır ki, medeniyetinin üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz? Var mı böyle bir millet? Dünyada hangi millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz? Dünyada hangi millet vardır ki, iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından öğrenemez? Unutmayın eski yazı yoktur eskimeyen yazı vardır. Onun için dilin öğrenilmesi ve öğretilmesinde korkulacak bir şey yoktur” diye konuştu.

“PARALEL YAPI İLE PKK İTTİFAK İÇİNDE"

Paralel yapının PKK ile ittifak içerisinde olduğunu iddia eden İçten, sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK ve KCK’nın üzerinde etkinliğini kullanarak KCK’dan yargılanan insanların Türkçe savunma değil, Kürtçe savunma talep etmelerini istemiştir. Aynı paralel yapı dönüp yargı içerisindeki haşhaşilerle birlikte Kürtçe savunmayı ret etmiştir. Yani bir taraftan diyor ki; ‘git Kürtçe savunma ver’ diğer taraftan da mahkemeye diyor ki; ‘Kürtçe savunmayı kabul etme’. Oysa 60 yıl önce benim dedemin mahkemede Zazaca ifadesi kabul ediliyordu. Ama AK Parti iktidarında, bu kadar demokratik adımlar atmamıza rağmen Kürtçe savunma hakimler ve savcılar tarafından ret edilmiştir.”

Faili meçhul cinayetlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İçten, derin devletin kendi insanını katlettiği gibi PKK’nın da kendi insanını katlettiğini belirterek, “Her iki katliamda da failler uzun yıllar bulunamamıştır. Bu, paralel yapının her iki taraftan beslendiğinin kanıtıdır. 17 bin 500 faili meçhulde paralel yapının parmağı vardır. Bu ileride kanıtlarıyla ortaya çıkacaktır. Biz bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.