17 ve 25 Aralık darbe girişiminden önce AK Parti’den istifa eden İdris Bal, partisi Demokratik Gelişim Partisi’nin (DGP) logosunu açıkladı. Bal, “Bismillah dedik, yola çıktık. Bazı arkadaşlarımız, ilk durakta bindiler, yetişebildiler. Bazıları yetişemedi, işleri vardı, mazeretleri vardı, belki onlar ikinci, üçüncü durakta binecekler bu minibüse” dedi.

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen ve 17-25 aralık darbe girişimlerinden önce AK Parti’den istifa eden İdris Bal, partisi DGP’nin logosunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Partinin logosunun kırmızı renk içinde yer alan beyaz bir el olduğunu belirten Bal, cesur insanlarla yola çıktıklarını ve bu süreç içinde yaptıkları her toplantının takip edildiğini, görüştükleri dernek ve vakıf başkanlarının korkutulduğunu öne sürdü.

“TAKLİT DEĞİL ORİJİNAL”

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bal, parti ambleminin eski DP’nin amblemine benzediğinin ifade edilerek "Kendinizi bir partinin devamı olarak görüyor musunuz?" diye sorulması üzerine, logonun taklit değil orijinal olduğunu belirtti.

“BİSMİLLAH DEDİK, YOLA ÇIKTIK”

Bal, "Cemaatle ya da Fetullah Gülen ile görüşmeniz oldu mu? İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve Hakan Şükür gibi isimleri partinizde görecek miyiz?" diye sorulması üzerine, "Bismillah dedik, yola çıktık. Bazı arkadaşlarımız, ilk durakta bindiler, yetişebildiler. Bazıları yetişemedi, işleri vardı, mazeretleri vardı, belki onlar ikinci, üçüncü durakta binecekler bu minibüse" diye karşılık verdi.