Bayrampaşa’da temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin ilerlemesine bir takım kesimlerin engel olmak istediğini belirterek, “Türkiye’ye operasyon yaptırmayız” dedi.

Bayrampaşa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Muratpaşa Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda 7 fonksiyonlu binanın temel atma töreni yapıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı. Temel atma töreninin açılışında konuşan Bakan Güllüce Türkiye’de son yıllarda yapılan yatırımların maliyetlerine dikkat çekti. Bakanlık olarak son 11 ayda imzaladığı yatırım projelerinin maliyetlerinin 116 katrilyon olduğunu açıkladı.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİ ŞANTİYE”

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin hızla ilerlediğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Gülllüce konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin her yeri şantiye. Zamanım yok ki gideyim. Birçok belediye başkanım alınganlık gösteriyor. Allah’a da şükrediyorum, Türkiye ne güzel gelişiyor. Atılan her temel bizi mutlu ediyor.”

Güllüce ayrıca, Türkiye’nin hızla yükselişinin birilerini rahatsız ettiğini de söyledi. Türkiye’nin içinde ve dışında bazı kesimlerin Türkiye’ye yapılan yatırımlardan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Bakan Güllüce, “Ne yapsak ki bunlar olmasın diye düşünenler var. Böyle bir şey var mı? Türkiye gereğinden fazla büyüyor diyenler var içerde ve dışarıda” dedi.

EZAN SESİ BAKANI SUSTURDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuşması esnasında ezan sesini duyunca, ezan bitene kadar konuşmasına ara verdi. Ezanın ardından konuşmasına devam eden Güllüce şunları söyledi; “Bu gelişmelerin önüne geçmek için, Türkiye bu kadarda ileriye gitmesin diyenlere, proje yapanlara, bunlarla ilgili operasyon yapmaya kalkanlara, Türkiye’de etnik köken kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı bizler hep beraber diyoruz ki biz Türkiye’ye operasyon yaptırtmayacağız.”

PROJENİN TESLİM TARİHİ KURBAN BAYRAMI

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner başta olmak üzere protokol üyeleri temel atmayı başlatmak için düğmeye bastı. Tören sonrası müteahhitlerle tarih pazarlığı yapan Bakan İdris Güllüce, 2015 yılı Kurban Bayramı için bitirme sözü aldı.

“DEVAM EDEN 23 OTOPARK PROJESİ VAR”

20 bin metrekarelik alanda kurulan pazar yerinin detayları hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, projenin maliyetinin 50 milyon lira olduğunu açıkladı. Projenin tamamlanması sonrasında Bayrampaşa trafiğinin rahatlayacağına dikkat çeken Başkan Aydıner konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“6 mahalleyi birbirine bağlayan bir merkezde kurulan pazar trafiği felç ediyor. Biz bunun üzerine burada kurulan pazarı kaldırıp bu 20 bin metrekarelik modern pazarı yapıyoruz. 23 adet otoparkla ilgili çalışmalarımız yürüyor. 23 tane yeşil alanın altına giriyoruz. Buraları otopark yapacağız. 23 otoparkı açınca Bayrampaşa’nın otopark sorunu tamamen çözülmüş olacak.”

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti.