İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Beyaz Sarayın yayınladığı bildiri, şüphesiz ABD’nin, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı gerçekleştirdiği cinayetlere ortak olduğunu kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinden yayınlanan yazılı açıklamasında, Suudi Arabistan’ın Yemen’in limanlarından birinin açılmasına izin vermesine yönelik Beyaz Sarayın yayınladığı bildiriyi ele aldı. İran’ın Birleşmiş Milletler Milli Güvenlik Kurulu kararlarını ihlal ettiğine yönelik suçlamalarda bulunan ABD’nin bildirisine ilişkin, “İran İslam Cumhuriyeti, Yemen halkının adalet çağrısını dünyaya yansıtmak için hiçbir çabayı esirgemeyecektir. Defalarca İran İslam Cumhuriyetinin Yemen ile hiçbir askeri bağlantısının olmadığını bildirdik. Yemen’in savunma ve füze gücü bu ülkenin bir iç meselesi olarak, sadece Yemen’i ilgilendirmektedir” diye konuştu.

Behram Kasımi açıklamasının devamında, ‘’ABD İran’a karşı yalan iddialarda bulunarak, her zaman olduğu gibi kamuoyunu Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonunun Yemen’de gerçekleştirdiği cinayetlerden uzaklaştırmaya çalışıyor. ABD, Suudi Arabistan’ın savunmasız Yemen halkına karşı gerçekleştirdiği cinayetlere son vermesini isteyeceğine, net bir şekilde bu ülkenin korkunç cinayetlerinin devam etmesini desteklediğini söylüyor. Beyaz Sarayın yayınladığı bildiri, şüphesiz ABD’nin Yemen’e karşı gerçekleştirdiği cinayetlere ortak olduğunu kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

Kasımi, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“İran İslam Cumhuriyeti, insani yardımların Yemen’e ulaşması doğrultusunda alınan her türlü kararı destekliyor.”

Öte yandan, Beyaz Saray’dan İran’a karşı yayınlanan bildiride, “Yemen’de faaliyet gösteren Ensarullah, Yemen’de bulunmayan füzeleri İran Devrim Muhafızlarından alarak bölgenin istikrarını bozmak hedefi ile Suudi Arabistan’ı hedef aldı” ifadeleri yer alıyordu.