İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi, Suudi Arabistan’ın Lübnan halkı ve hükümetine karşı beslediği kinin hiçbir sonuca ulaşamayacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi, gazetecilere yaptığı açıklamada Suudiler’in Lübnan’a yönelik komplolarının devam ettiğini belirterek, “Suudi Arabistan’ın Lübnan halkı ve hükümetine karşı beslediği kin, hiçbir sonuca ulaşmayacak. Suudiler Lübnan’da sorun oluşturarak Hizbullah’ı güçsüzleştireceklerini sanıyor’’ dedi.

Nakavi, Suudi Arabistan ile Hizbullah arasında bir savaş olasılığının çok az olduğunu söyleyerek, "Suudiler, Hizbullah’ın her türlü tehdit karşısında hazırlıklı olduğunu biliyor ve doğal olarak da Hizbullah her türlü tehdit veya saldırı karşısında tüm gücüyle kendisini savunacaktır" diye konuştu.

Yemen’deki savaşa da değinen Nakavi, "Suudi Arabistan, Yemen’de büyük cinayetler işledi. Suudiler’in durmak bilmeyen gece gündüz saldırıları karşısında direniş gösterip kendilerini savunmaları Yemen halkı ve ordusunun en doğal hakkıdır. Suudi ailesi, Yemen halkına karşı saldırılarını sürdürecek olursa Yemen ordusunun daha güçlü bir şekilde Arabistan’ı hedef alacağını bilmelidir. Suudiler, Yemen yenilgilerini Lübnan’da telafi etmeye çalışıyor. Ancak görünen o ki Lübnan halkı ve hükümeti Suudiler’e yeni bir yenilgi dayatacak’’ diye konuştu.