Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) 12 yıldır sürdürdüğü “Kadınlar İçin Siyaset Okulları” kapsamında, genel seçimlerde aday olacak kadınlar için gerçekleştirilecek Mersin’deki siyaset okulu 27 Kasım 2014 tarihinde başlayacak. Ücretsiz olan ve 4 gün sürecek eğitimlere 8 ilden başvuru yapılabilecek.

“Kadınlar için Siyaset Okulları”nın Mersin ayağına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, 1997 yılında kurdukları KA.DER’in kadınların karar mekanizmalarına katılımlarını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptığını anımsattı. Bunların en önemlilerinden birinin, kadın siyasetçilerin milletvekili ve yerel yöneticiler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla 1997 yılında başladıkları kadın aday eğitim programları olduğunun altını çizen Karahanoğlu, “Bu eğitim programını kadınlar için sürekli bir siyaset okuluna dönüştürme girişimimiz 2002 yılında başladı. 2002 yılından bu yana ‘Kadınlar için Siyaset Okulları’ KA.DER faaliyetleri içinde süreklilik kazandı. Bugüne kadar okullarımıza yaklaşık bin 500 kadın katıldı. 2014-2015 dönemi içinde de genel seçimlerde aday olmak isteyen kadın siyasetçiler için ‘Siyaset Okulları’ düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.

Mersin Siyaset Okulu’nun 27 Kasım 2014’te başlayacağını ve 4 gün süreceğini bildiren Karahanoğlu, “Mersin Siyaset Okulumuz, Mersin ilinde 09.30-17.30 saatleri arasında olacak ve katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Bu okullar, toplumsal cinsiyet, genel siyaset, dış politika, sosyal politikalar ve çevre politikaları nasıl olmalı gibi konuların yanı sıra kampanya yürütme teknik ve becerileri gibi bilgi paylaşımları içermektedir” ifadelerini kullandı.

Mersin Siyaset Okulu’na Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Karaman ve Antalya’dan başvuru yapılabileceğini belirten Karahanoğlu, başvuruların 20 Kasım 2014’te sona ereceğini kaydederek, şöyle devam etti: “Mersin Siyaset Okulu’na genel seçimlerde aday olmak isteyen ya da aday olan kadın siyasetçilerin başvurularını bekliyoruz. Başvuru yapmak isteyen kişilerin başvuru formunu doldurarak [email protected] mail adresine iletmelerini rica ediyoruz.”

KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer de KA.DER Mersin Siyaset Okulu’nun ilkinin 2-6 Haziran 2008 yılında yerel seçim öncesi açıldığını anımsatarak, “Siyaset okuluna katılan farklı siyasi partiden 21 kadından 7’si belediye meclis üyeliklerine girmişti. Bu yıl siyaset okulumuz, milletvekilliği seçimleri öncesi Kasım ayında Mersin’de açılıyor. Tüm kadın adayları okulumuza bekliyoruz” diye konuştu.