Ardahan’da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi ile örtüşmüştür" dedi.

Ardahan’a gelen Bakan Yılmaz, partisinin il danışma meclisi toplantısına katıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, "Son günlerde, geçen haftalarda Türkiyemizi, bu güzel vatanımızı olumsuz bir şekilde hem kendi içerisinde huzursuzluğa götürmek isteyen hem de uluslararası manada kötü göstermek isteyen, huzursuz göstermek isteyen birtakım örgütler, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışarak Türkiye’nin yürüyüşünü yavaşlatmaya gayret ediyorlar" dedi.

Bakan Yılmaz, "Türkiye son 1,5 yılda çok badireler atlattı. Gezi hadiseleri ile başlayan, 17, 25 Aralık ile devam eden, en son bu Kobani ile devam eden bir çok hadise yaşadık. Değişik sebeplerle, değişik bahanelerle Türkiye’yi karıştırmaya çalıştılar, Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar, Türkiye’nin yürüyüşünü yavaşlamaya gayret ettiler ama çok şükür halkımızın desteği ile, halkımızın duasıyla bütün bu badireleri teker teker atlattık. En son cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel seçimleri de tamamlayarak Türkiye de siyasi istikrarı hiçbir gücün bozamayacağını, halktan desteğini alan bu yönetimin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini dosta düşmana gösterdik. Bunun için Ardahan başta olmak üzere bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"AK Parti’nin kaderi ile Türkiye’nin kaderi artık örtüşmüştür. AK Parti başarılı olursa Türkiye başarılı olur" diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte o eski Türkiye defteri kapandı, yeni bir Türkiye’ye girdik ama yeni Türkiye’nin inşa dönemi 2015 seçimlerinde başlıyor. Bu seçimlerde Allah’ın izniyle güçlü bir şekilde AK Parti milletimizin desteğini aldığında bütün geri kalan reformlarımızı yapacağız ve 2023 hedeflerine yürüyeceğiz. Nasıl ki son 12 yılda demokrasiden ekonomiye, sosyal politikadan dış politikaya bir çok reformlara imza attıysak, nasıl ki şehirlerimizi dönüştürdüysek, insanımızı çok farklı bir noktaya getirdiysek ikinci dönemi de başarmak istiyoruz. Bunu da insan odaklı bir şekilde yapacağız. Buna insan odaklı kalkınma diyoruz biz. Gençlerimizi daha iyi yetiştirmek istiyoruz, çocuklarımızı daha donanımlı yetiştirmek istiyoruz. Adalet sistemimizin daha iyi işlemesini istiyoruz Fiziki altyapımızı daha iyi standartlara kavuşturmak istiyoruz. Her alanda daha rekabetçi, daha yenilikçi, katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmek istiyoruz. Artık Türkiye bilgi tabanlı, teknoloji tabanlı bir ekonomi olsun istiyoruz. Yüksek teknolojinin üretimdeki ve ihracattaki payını yükseltmek istiyoruz. İleri bir ülke olacaksak her alanda tarımdan hizmetlere, imalata ve bütün alanlara, işte bunun reformlarını gerçekleştirmek istiyoruz. 2015 bunun için kritik. Bu nedenle AK Parti gerçekten son derece önemlidir. AK Parti güçlü olacak ki Türkiye güçlü olsun. AK Parti istikrarlı sağlam, birlik beraberlik içinde olacak ki Türkiye de yoluna devam etsin. AK Partinin kaderi ile Türkiye’nin kaderi artık örtüşmüştür. AK Parti başarılı olursa Türkiye başarılı olur."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.