Tüm Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzonlu olan İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ı makamında ziyaret ederek, baston ve sarımsak hediye etti.

Tüm Karadenizliler Derneği Genel Başkanı Osman Işık ve dernek yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Işık ve yönetim kurulu üyeleri ile uzun süre sohbet eden Saral, Karadeniz’in hususi bir ruh ikliminin coğrafyası olduğunu söyledi. “Siyasetçisinden sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine kadar Karadeniz için üretmenin ıstırabı ile ortak akıl miğferi altında toplanmalıyız” diyen Saral, özellikle yerel yönetimlerin sosyal politika belirlemesinde sivil toplum örgütlerinin daha etkin olması gerekliliğine inandığını belirtti. Saral, “Yerelde alınan kararlara ve üretilen politikalara halkın daha etkin katılımının sağlanması namına sivil toplum örgütlerine ciddi görevler düşmektedir. Çünkü sivil toplum örgütleri, toplumsal öncelikler üzerinden kurumsallaşan hassasiyet merkezleridir, en azından öyle olmalıdır. İyi, doğru ve güzeli muhafaza ederken, kötüye karşı toplumun tepkisini ortaya koyan sinir uçları olmalıdır” dedi.

Türk tarihinde vakıfların toplumsal huzurun tesisinde çok büyük görevler üslendiğini ve her sahada üreterek toplumun inkişafına ciddi katkılar sağladığını kaydeden Saral, “Ürettiği ahlaki ve ekonomik değerlerle toplumsal alanın değerler alanı haline gelmesinde önemli paya sahiptirler. Bu günün Türkiye’sinde dernekler, STK’lar kültür ve kimliğimize ram olan bir hassasiyetle tarihi geleneğimiz çerçevesinde ortaya koyduğumuz vakıf şuuruyla kurumsallaşmalıdır. Bu noktada vakıfçılık, kişilerin kendini bir davaya adamasıdır. Sivil toplum örgütlerimiz de bu anlamda bir fedakarlık şuuruyla faaliyet göstermeli, kendini bir kültür ve medeniyet davasına vakfetmelidir. Hasılı, toplumsal alanın değerler alanı haline gelmesinde derneklerimiz, vakıflarımız, STK’larımız ileri bir sorumluluk şuuruyla üzerine düşeni ortaya koymalıdır” diye konuştu.

Of Belediye Başkanı Salim Sarıailoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Dernek Genel Başkanı Osman Işık, Oktay Saral’a baston ve sarımsak hediye etti.