Bu bağlamda Karaman’da tek Cumhuriyet Halk Partili belediyesi olan, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’nın açıklamaları sonrasında asgari ücreti 3.100 TL olarak uygulayacağını açıkladı.

İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ekonomik koşullarını hepimiz günlük hayatımızda yaşayarak görüyoruz. Pembe tablolar çizilmeye çalışılsa da milletimiz faturalarında, mutfak alış verişlerinde, giyim alış verişlerinde vs. gerçek tabloyu görmekte. Maalesef asgari ücret neredeyse toplulumumuzun ana ücretini belirlemekte. Asgari ücret artık çoğunluğun ücreti olmuş durumda. İktidar milletin ihtiyaçlarına kulak tıkamış olsada Cumhuriyet Halk Partisi milletin dertleri ile dertlenmekte, çözüm üretmekte. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz asgari ücreti 3.100 TL olarak uygulayacaklar, şehrimizde de tek belediyemiz var Göktepe Belediyemiz. Başkanımız Mustafa Doğan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek 2021 yılında asgari ücreti parti politikamız olan 3.100 TL olarak uygulanacağını açıkladı kendisine sizlerin aracılığınız ile tekrar milletimiz adına teşekkür ediyorum. Milletimizin kaygılarını biliyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu kaygılar yerini esenliğe, huzura ve adalete bırakacaktır. ” dedi.

Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan ise “Emeğin ve alın terinin en değerli varlığımız olduğunu bilen, uygulayan bir belediye olarak 2020 yılında 2.500 TL olarak uyguladığımız asgari ücreti, Genel Başkanımızın ve İl Başkanımızın talimatları ile 2021 yılında 3.100 TL olarak uygulayacağız. Gönül isterki asgari ücret daha yüksek belirlensin ve bizde çalışma arkadaşlarımıza emekleri karşılığında o ücreti uygulayalım ancak görünen o ki partimizin belirlediği ücretin altında bir ücret belirlenecek, bizde daha görüşmeler sonuçlanmadan emekçi arkadaşlarımızın asgari ücretlerini açıkladık. Umarım bütün kuruluşlarımıza örnek olur ve insanımız hak ettiği güzel ücret politikaları ile yaşamlarını sürdürebilirler. “ dedi.