Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, AK Parti Hükümeti eliyle uygulanan yanlış politikaların terörü çözmek yerine daha da cesaretlendirdiğini, çözüm sürecinin ‘çözülme’ sürecine dönüştüğünü söyledi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendiren Kılıç, çözüm sürecinin içeriği, istikameti, amacı ve hedefinin belli olmadığını savundu. Saadet Partili Kılıç, tek merkezden düğmeye basılmışçasına son dönemde terörist saldırıların birdenbire artmaya başladığının altını çizdi. Genelkurmay Başkanlığının bile çözüm süreci ile ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını hatırlatan Şerafettin Kılıç, şöyle konuştu: “Ben daha ileri gidiyor ve diyorum ki, çözüm sürecinin sonunda ne olacağını, bu hükümetin kendi de bilmiyor. Çünkü bilse böyle rotasını kaybetmiş gemi gibi bir o yana bir bu yana savrulmaz. Akşam başka konuşup, sabah başka konuşmaz. Öyle anlaşılıyor ki çözüm süreci ile ilgili en fazla bilgi sahibi olan kişi, İmralı’daki Öcalan’dır.”

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞANIYOR

Terörün milletin ortak acısı olduğunu ve ortak acıların ortak kararlılıklar gerektirdiğini belirten Kılıç, şunları söyledi: “AK Parti maalesef 12 yıldır iktidarda kalmanın kibriyle gerçekten bir ‘güç zehirlenmesi’ yaşamaktadır. ‘Ben güçlüyüm, istediğimi yaparım, kimseyi dinlemem’ anlayışı ile hareket etmektedir. Hükümet çözüm sürecini İmralı’yla değil milletle yürütmelidir. Öcalan ve HDP ile gizli kapılar ardında gizli planlar yapmayı bırakmalı, gerçekleri milletimizle paylaşmalıdır. Bir an evvel somut tedbir ve önlemleri devreye sokmalıdır. Örneğin, Suriye ve Irak sınırlarımızdaki istikrarsız ve kontrolsüz ortam, ülkemizi yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline getirmiştir. Ülkeye giren çıkan belli değildir. Bu durum ülkemiz üzerinde karanlık emelleri bulunan yabancı istihbarat ajanları için bulunmaz bir fırsat oluşturmuştur. Bunun için gerekli tedbirler büyük bir titizlikle ve acilen alınmalıdır. Yoksa endişemiz odur ki, bu tür saldırılar önümüzdeki günlerde daha da artabilir.”

Türkiye’nin sorunlarının artık bakan, başbakan değişiklikleriyle çözülemeyeceğini kaydeden SP’li Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar sadece kozmetik tedbirlerdir. Türkiye, kabine değişikliğine değil, zihniyet değişikliğine gitmek zorundadır. O zihniyetin adresi Milli Görüş’tür, Saadet Partisi’dir. Türkiye’nin Milli Görüş’ün tecrübesine, basiret ve ferasetine ihtiyacı vardır.”