CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, “Biz batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz. Biz sanatı geliştirmek istiyoruz, kent yaşamını geliştirmek istiyoruz, yaşam kalitesini iyileştirmek istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gazeteci Tuncay Özkan, Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude ile davetliler katıldı.

Salon girişinde kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edildi. Sözlerine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı tebrik ederek başlayan Kılıçdaroğlu, “Maltepe ikinci kez sosyal demokrat bir belediye başkanını seçti. Ali Bey sizin de tanıdığınız ve benim de yakından tanıdığım bir arkadaşıyım. Çalışmalarını yakından takip ediyorum. Maltepe’ye hizmet vermek buraya aslında batı dünyasıyla birleştirmek istiyor. Uzun süre Almanya’da emek verdi, oranın birikimlerini Maltepe’ye taşımak istiyor, Maltepe’nin birikimlerini Almanya’ya taşımak istiyor. Güzel bir çalışma, kendisini yürekten kutluyorum” dedi.

Açılışı yapılan merkezin hayırlı olmasını temenni eden Kılıçdaroğlu, “Biz batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz. Biz sanatı geliştirmek istiyoruz, kent yaşamını geliştirmek istiyoruz, yaşam kalitesini iyileştirmek istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede öncü rollerimizi belediye başkanlarımız üstleniyorlar. Bu merkezin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamladıktan sonra salonda bulunan katılımcılar ‘Başbakan Kemal’ diyi sloganları attı. Tezahürata kayıtsız kalmayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu var. Türkiye’ye karşı sorumluluğumuz var. Çocuklarımıza karşı, torunlarımıza karşı sorumluluğumuz var, geçmişimize karşı sorumluluğumuz var. O sorumluluk bilinci içerisinde Türkiye’yi çağdaş uygarlığın bir parçası yapmak için el birliği ile mücadele edeceğiz. Mücadelemiz kutlu olsun” şeklinde konuşarak katılımcılara teşekkür etti.

Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Merkezi, Maltepe Belediyesi AB ile işbirliğinin geliştirilmesi ve Maltepe’nin Avrupa standartlarında kent haline dönüştürülmesini amaçlıyor. CHP’li belediyelerin AB ülkeleri ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştirdiği projelerin koordinatörü olarak atanan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bu alanda çalışmalarını aralıksız sürdürürken Maltepe de geliştirilecek projelerin hayata geçirilmesi amacıyla yapılacak olan AB Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Merkezi açılışla birlikte faaliyete geçirildi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasının ardından başka bir programa katılmak üzere buradan ayrıldı.