CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in kurtuluşunun 91’inci yılını Kadıköy’de halk yürüyüşüne katılarak kutladı. Kılıçdaroğlu, “Biz kaçak saraylarda Cumhuriyet’i asla kutlamayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ etkinliklerine katıldı. Yürüyüşte vatandaşların yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, etkinliğin ev sahipliği yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, milletvekilleri ve partililer de katıldı.

Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar’da bir araya gelen binlerce kişi, buradan ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Partililerle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu vatandaşlarla birlikte Bağdat Caddesi üzerinden Caddebostan’a kadar yürüyüşünü sürdürdü. ’’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’ şeklinde slogan atarak yürüyen vatandaşlar zaman zaman marşlar söyledi.

Daha sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cadde Bostan’da Kadıköy Belediyesi’ne ait TIR’ın üzerinden vatandaşları selamladıktan sonra halka hitap etti. “Biz Mustafa Kemal’in askerleri olarak Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Bunun sözünü veriyoruz. Duymayan kulaklar duysun. Ülkemizi bizler seviyoruz” dedi.

Vatandaşların “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla konuşması bölünen Kılıçdaroğlu, “Evet biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Çünkü önce özgürlük ve bağımsızlıktan geçtik. Çünkü özgürlük ve bağımsızlık bizim diyenlerdeniz. Savaş meydanlarda kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça güvence altına alınmaz diyenlerin askerleriyiz. Yurtta barış, dünya da barış diyenlerdeniz. Önce özgürlük, sonra bağımsızlık diyenlerdeniz. Eşitliğe inananlardanız” diye karşılık verdi.

Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP’nin çağdaş uygarlığı hedef alan parti olduğunu ve sonsuza kadar da böyle hatırlanacağını söyledi.

“BİZ KAÇAK SAYARLARDA CUMHURİYETİ ASLA KUTLAMAYACAĞIZ”

Konuşmasında sık sık Cumhuriyeti’nin önemine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Biz Cumhuriyeti savaş meydanlarında kurduk. Biz kaçak saraylarda Cumhuriyeti asla kutlamayacağız. Biz Türkiye’nin omurgasıyız. Alın terini kutsayan bir partiyiz. Kendi ülkemizde çağdaş uygarlığı getirmek için çabalayan bir partiyiz. Biz mütevazi olmasını, saygı göstermesini biliriz. Hiçbir çocuğun herkesin aşı, herkesin işi olsun isteriz. Biz üstünlerin hukukunu değil, halkın hukukunu, halkın çıkarlarını savunuruz, birilerinin değil. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz bundan onur ve gurur duyduk ve duyuyoruz.”

“BÖLÜNMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet’in tanımını yapan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet; bayrak, özgürlük, demokrasi, çağdaş uygarlık, alın teri, kadın erkek eşitliği, herkese aş, herkese iş, gelecek demektir, Mustafa Kemal’in askerleri demektir. Daha fazla mücadele edeceğiz. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci yılı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “91 yıldır mücadele devam ediyor. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak borcumuzun görevidir. Çünkü doğru yoldan asla sapmayacağız. Zalimlerin önünde diz çökmeyeceğiz. Ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bölünmeye de izin vermeyeceğiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Vatanı vatan yapan üstündeki topraktır. O zaman bugün Cumhuriyeti kutluyor ve yükseltiyoruz” dedi.

“Bizi bölmek isteyenler olabilir” diyen Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyen vatandaşlara, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni tekrar okumaları yönünde istekte bulunarak Bağdat Caddesi’nden ayrıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da konuşmasında Cumhuriyeti tarihinin önemine değinerek Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Öte yandan yürüyüş sonrası Caddebostan Sahilde gerçekleştirilmesi planlanan Ferhat Göçer konserinin de Karaman’da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.