İSTANBUL (İHA) – Taşeron işçi temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçilik kavramı 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy’de taşeron işçi temsilcileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda taşeron işçilerin sorunları ele alındı. Kılıçdaroğlu, yapılan toplantıda dile getirilen sorunlarla ilgili kanun teklifi sunacaklarını söyledi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Medyanın önünde size sözüm söz. Taşeron işçilik kavramı 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde işçiler ömür boyu asgari ücrete mahkum edilemez. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde herkesin örgütlenme hakkı vardır. Bu konuda bazı arkadaşlarım umutsuzluklarını dile getirdiler. Çözülemez diye bakıyorlar bu soruna. Bu sorun Almanya’da yoksa, Fransa’da yoksa, İngiltere’de yoksa bizde de olmamalı. Ne farkımız var onlardan. Bizde hukuk işlemiyor, onlarda işliyor” dedi.

“GÜNDEME GELEN KONULARLA İLGİLİ KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin sorunlarına da değinerek, “Parlamentoda takipçisi olacağız. Burada gündeme gelen konular hakkında bir kanun teklifi hazırlayacağız. Kanun teklifini buraya katılan taşeron işçi temsilcilerine göndereceğiz. Sendikalarımıza da göndereceğiz. Görüş birliği sağlandıktan sonra bunu kanun teklifi olarak TBMM Başkanlığı’na vereceğiz” şeklinde konuştu.

“SERBEST BIRAKILMASI ACIMIZI DİNDİRMEZ”

Açıklamaların ardından basın mensuplarının Konya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisinin serbest bırakılmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir siyasetçiyi ya da Cumhurbaşkanını eleştirdi diye hapse atılması, bir gün bile, bir dakika bile, bir saniye bile hapse atılması, bizim kaldıracağımız bir olay değildir. Türkiye’nin itibarını dünyada sıfırlamıştır. 16 yaşındaki bir çocuk eleştiri hakkını kullanamayacak mı? Adı üstünde zaten çocuk. O çocuğu hangi gerekçe ile siz hapse atıyorsunuz. Serbest bırakılması bizim bu acımızı dindirmez. Bu ayıbın da üstünü örtemez. Ayıp olan o kararı veren yargıcın kendisi bu ayıbı yapmıştır. Ve hep beraber buna karşı çıkmalıyız 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde” diye konuştu.