CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek’te yaşanan maden kazasına ilişkin, “Umudun kesildiği söyleniyor. Yüreğim yanıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 91’inci yılı nedeniyle yapılacak çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına Ermenek’te yaşanan maden kazasına ilişkin kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, “İnsanlar öldükten sonra hükümet olay yerine gidiyor” dedi.

“Madende insanlarımız var. Umudun kesildiği söyleniyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Yüreğim yanıyor. Üzüldüğüm nokta insanlar öldükten sonra hükümet koşarak gidiyor. Oysa hükümet insanlar ölmeden oraya gitmeli” diye konuştu.

“Şimdi Başbakan, Cumhurbaşkanı, ambulanslar, kurtarıcılar gidiyor. Oysa bu olaylardan önce aklı başında bir mühendis gitseydi bu ölümlerin hiçbiri olmayacaktı” dilen Kılıçdaroğlu, “Sormadan edemiyorum? Bu ülkede gerçekten hükümet var mı? Ölümden sonra gidiyorlar neden ölümden önce gitmiyorsunuz? İnsanlar öldükten sonramı o inşalara değer veriyorsunuz? Soma’da oldu Ermenek’te oldu. Yarın bir başka yerde olacak. Asansörde oluyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu hükümete sormak istiyorum. Neden Avrupa birincisiyiz iş kazalarında? Vicdanım sızlıyor. Bu ülke böyle yönetilemez. Öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. O açıdan Türkiye’nin akılla yönetilmediğini söyledim. Bugün Cumhuriyetimizin 91’inci yılı. Coşkuyla kutlamak istiyoruz. Gelişmek istiyoruz. Büyümek istiyoruz Zenginleşmek istiyoruz İş kazaları olmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle birlikte havalimanından ayrıldı.