Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir partilinin ön seçim istediklerini söylemesi üzerine, “Bunu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin ’Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ toplantıları çerçevesinde, Adana’da düzenlenen 7. bölge toplantısına katıldı. Seyhan Oteli’ndeki toplantıya, CHP’liler ilgi gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada konuşma yapacağı sırada bir partili ön seçim isteğini dile getirdi. Bunun üzerine sinirlenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde. Kimse şunu unutmasın, kimseye bu partide kişisel şov yaptırmayacağız. Herkes bilsin. Ön seçime de geleceğim ve konuşacağız. Bu partiye demokrasiyi getiren kişiyim. Genel başkan seçimi dahil, yüzde 33 cinsiyet kotası dahil, yüzde 10 gençlik kotası dahil, hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik daha da getireceğiz” diye konuştu.

Salonda sık sık elektriklerin kesilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, kürsüden inerek yerine oturdu. Kemal Kılıçdaroğlu, elektriklerin gelmesini beklerken başka bir partili yanına yaklaşarak ön seçim istediklerini söyledi. Bu partili diğer partililer tarafından iteklenerek uzaklaştırıldı.