KONYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Siyaset sahnesinde ne vaadler ne sözler gördük, sonrasında da neler olduğunu gördük ama başbakanımız seçim öncesinde ne söz verdiyse, seçimden sonra istisnasız hepsini yaptı" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Dedeman Otel'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'nde, Türkiye'de marka olmuş şehirlerde hep birlik ve beraberlik olduğunu, o şehrin ekonomisinin geliştiğini söyledi.

Konya'nın bugün bir marka şehri haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, eskiden bir tarım şehri olarak bilinirken bugün Türkiye'nin en büyük ticaret, sanayi ve eğitim şehirlerinden birisi haline geldiğini ifade etti.

Konya'daki oda ve borsalara TOBB olarak her türlü desteği vereceklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Konya'nın en büyük avantajı insanının çalışkanlığı ve dürüstlüğüdür. Bunun en güzel örneği de Sayın Başbakanımızdır. Siyaset sahnesinde ne vaadler ne sözler gördük, sonrasında da neler olduğunu gördük ama başbakanımız seçim öncesinde ne söz verdiyse, seçimden sonra istisnasız hepsini yaptı. Mevlana'ya atfedilen güzel bir söz var; 'Söz vermek bir mana ise sözü tutmak bin bir mana' diye. Herkes söz vermesini bilir ama şeref yürekli olana. İşte bu yürekli olan da burada."

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yapılan reformların Türkiye'nin önünü açtığını dile getirerek, "Büyük bir başarı hikayesi yazdık. Şimdi Başbakanımız Davutoğlu yeni bir reform sürecini daha başlattı. Seçimden hemen sonra 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık reform paketleri hazırlandı" diye konuştu.

- "Türkiyemin geleceğinden umutluyum"

Başbakan Ahmed Davutoğlu'nun hem seçimden önce hem de sonra iş dünyası ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım seçimlerinden sonraki 1 ay içinde hem Başbakanımız hem bakanlarımızla yaklaşık 20 toplantı gerçekleştirdik. Kültürümüzde 'istişare eden yanılmaz' diye çok güzel bir söz var. İşte o yüzden ben Türkiyemin geleceğinden umutluyum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Eğer birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek Allah'ın izniyle bizi kimse tutamaz."