KONYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, MHP Merkez Disiplin Kurulunun, Tuğrul Türkeş'in partiden kesin ihracına karar vermesini, demokrasi adına üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Topçu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya'da, ilk olarak Valiliğe geçti. Vali Yardımcısı Fahri Oluk tarafından karşılanan Topçu, burada Şeref Defteri'ni imzaladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından  Mevlana Müzesi'ne gelen Topçu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakanlık görevine getirilmesinin ardından üçüncü il ziyaretini Konya'ya yaptığını belirten Topçu, bu kentin Selçuklu başkenti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi olduğunu anımsattı. Topçu, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Konya, kültür ve turizm hayatımız açısından kadim ve mihenk taşı şehirlerimizin başında yer alıyor. İnşallah Konya'yı kültür ve turizm alanlarında küresel marka haline getireceğiz. Çaba ve gayretlerimiz bu noktada olacaktır" diye konuştu.

- Terörle mücadele

Bölücü terör örgütüyle mücadelede verilen şehitleri rahmetle anan Topçu, "Bizim topraklarımız bugüne kadar şühedayla vatan olmuş, bundan böyle de olmaya devam edecektir. Kars'ta evine taziye için uğradığım şehidimizin eşinin kararlılığı, dirayeti ve imanı, bu devlete ve millete bağlılığı, 78 milyonun bağlılığı, kararı ve iradesidir" dedi. 

Topçu, milletin iradesinin ve gönlünün, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatı'nın yanında olduğunu kaydederek, devletin güçlü olduğunu, kamu düzenini bozmaya yeltenenlerle arkasındaki güçlerin, en kısa zamanda milletin desteği ve duasıyla ezileceğini söyledi. 

- Tuğrul Türkeş'in MHP'den ihracı

MHP Merkez Disiplin Kurulunun, Tuğrul Türkeş'i partiden kesin ihracına karar vermesine ilişkin Topçu, şöyle konuştu:

"Sayın Tuğrul Türkeş'in ihraç edilmesini demokrasi adına üzüntüyle karşılıyorum. Bizim siyasi hayatımızda elimiz hiç kaosa kalkmadı. Gönlümüz hiç kaostan yana olmadı. Siyasi irademiz bu devleti ve milleti zora sokacak işlerin içinde olmadı. Biz meseleye vatanın, devletin ve milletin menfaati varsa parti ve siyasi çıkarları elimizin tersiyle iteriz. Devlet görev emretti, biz de bunun gereğini yaptık. Hayatımızda çok şeyler için bedel ödedik. Eğer devletin millet adına bize emrettiği bu görevi 'kabul ettik' diye bedel ödeteceklerse de bugüne kadar olduğu gibi her zaman devlet ve millet için bedel ödemeye hazırız."