Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan seçim bölgesindeki yatırımları yerinde inceledi. 

Milletvekili Lütfi Elvan'ı, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Lütfi Elvan'ın danışmanı Ali Aydoğmuş, partili yöneticiler, belediye yetkilileri ve basın mensupları da geziye eşlik etti.


İlk olarak partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Elvan, buradan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasında bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Ziyaretin ardından Elvan, Ereğli yolundaki köprülü kavşak çalışmalarını yerinde inceleyerek müteahhit firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Burada Karaman’da yapılan yatırımları basın mensuplarına değerlendiren Lütfi Elvan, “Karaman gerçekten bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Karaman’ın köy görünümünde olduğu her zaman söylenirdi. Artık belki 1-2 yıl gibi bir süre içerisinde Karaman’ımız modern bir kent görünümüne bürünmüş olacak. Şehrin kritik noktalarındaki kavşaklarda alt geçit yapma çalışmaları devam ediyor. Yine özellikle kent içi yolların yapımıyla ilgili çok yoğun bir çalışma var. Geçmişteki Karaman Belediyelerinin 8-10 yılda yaptığı asfalt çalışmasını sadece bu yıl biz yapacağız. Yani 10 yılda yapılan asfalt çalışmalarının toplamı bu yıl bizim yapacağımız asfalt çalışmasından daha az bir çalışmadır. Alt yapı çalışmalarını nitelikli bitirmek zorundayız. Bizim arzumuz Karaman’ın kendi ölçeğinde modern butik bir örnek olabilecek kent görünümüne kavuşması için gerekli alt yapıya sahibiz. Bu konuda biz milletvekilleri olarak sürekli desteğimizi vermeye devam ediyoruz. Özellikle şuanda bulunduğumuz güzergahtaki alt geçidin yapılmasında bizi kırmayan Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a da çok teşekkür ediyorum. Karayollarında gerçekten büyük bir hamle yaşanıyor Karaman’da. Sadece kent içi ulaşımla değil, ilçelerle olan bağlantımız değil, diğer illerle olan bağlantılarımızın hepsinin ihalelerinin önemli kısmı tamamlandı. Diğer kısımları da tamamlanmak üzeredir. Konya’dan Sertavul’a olan kesimin sıcak kaplama asfalt yapım işi ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanacak. Çok kısa bir sürede sıcak kaplama asfalta kavuşmuş olacağız. Bu güzergahta yapılan yolla birlikte vatandaşlar çok rahat bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirecekler. Bunun yanında Karaman Çevre yolu bizim önemsediğimiz bir proje. Bu yolun proje çalışmaları devam ediyor. Proje aşaması tamamlandıktan sonra yolun yapım çalışmasına başlayacağız. Karaman’da sadece ulaştırma sektöründe yürüyen 15’in üzerinde proje var. Dolayısıyla Karaman’ımız birkaç yıl içerisinde çok daha farklı bir görünüme kavuşacak. Halkımızın hak ettiği gerçek konuma ulaşacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Daha sonra Elvan, Ziraat Odası'nı ziyaret ederek yeni seçilen başkan Recep Muğlu ve ekibini hayırlı olması dileklerini ileterek her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Buradan beraberinde ki ekiple Organize Sanayi Bölgesine geçen Elvan yetkililerle yemekte bir araya geldi. OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Mehmet Yurtbaş'tan bilgi ve sorunlarını içeren bilgileri aldıktan sonra, OSB Başkan Vekili Süreyya Peker'in taleplerini dinleyerek her türlü desteği vereceklerini söyledi. 

Ardından Şehit Hamza Çetin Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarını, Belediye Arıtma Tesisleri ve İsmet Paşa Caddesi’ndeki yenileme çalışmalarını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Milletvekili Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet son olarak Ongun Sosyal Tesislerine geldi. Basın mensupları ile bir süre sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendirdi.