Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kritik ve zorlu bir dönemden geçtiğine işaret ederek, “Bölgedeki gelişmeleri iyi okumamız lazım” dedi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Gaziantep İl Danışma Toplantısı’na katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin her alanda çok sayıda başarılı reformlar gerçekleştirdiğini söyledi. Uluslararası siyasi arenada istikrarın önemine değinen Bakan Şimşek, 2015’te yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaptı.

Hükümetin ekonomik alanda büyük başarılara imza attığını dile getiren Bakan Mehmet Şimşek, şunları söyledi:

“Zor bir dönem. Doğrusu gerçekten öyle. Bölgemizde büyük meydan okumalar söz konusu. 100 yıl önce oynanan büyük oyunun belki de yeni bir versiyonu, yeni bir taslağı bir şekilde uygulamaya konuluyor. Onun için hakikaten bölgesel anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle de Türkiye’deki istikrarın, huzurun önemini iyi anlamamız lazım. Bölgedeki gelişmeleri iyi okumamız lazım. Önümüzdeki seçime de bu perspektif ile yaklaşmamız lazım. Bu çerçevede belki de her zamankinden kat kat daha fazla çalışmamız lazım.”

Toplantıda konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

Ahmet Uzer, “Çok yakın bir zamanda seçim sürecine giriyoruz. Türkiye’de rutin çalışmalarımız devam ediyor. Gaziantep teşkilatı olarak da bizler yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda da çok iyi bir durumdayız” dedi.

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gerçekleştirilen hizmetleri içeren bir sunum yaptı. Kısa zamanda çok iş başardıklarını ifade eden Başkan Şahin, Gaziantep üzerinde oynanan oyuna müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Fatma Şahin, şöyle konuştu:

“Hazreti Adem ile Havva anamızdan beri bir başka mücadele var. Bu mücadele iyiler ve kötülerin mücadelesi. Yakanlar ve yıkanlar ile yapanlar ve inşa edenlerin mücadelesi. Okul yakanlar, kütüphane yıkanlar insanlık tarihi boyunca var oldu ama AK Parti; Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hazreti Mevlana’nın diliyle bu topraklara sahip çıktı ve ben yapmaya devam edeceğim dedi. Sevgiyi, kardeşliği ekmeye devam edeceğim dedi. Nifak tohumlarını yıkmaya devam edeceğim dedi.”

Toplantının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin’e hareket etmek üzere Gaziantep’ten ayrıldı.