DENİZLİ (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 2015 yılı bütçesinin çıktığını ancak hedeflerinin bugünden "kadük kaldığını" ileri sürdü.

Denizli İl Başkanlığı'nda partililerle biraraya gelen Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu, "iktidarın, bölücülerle ülkenin geleceği konusunda pazarlık yaptığını" iddia etti.

Bütçe ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ayhan, bütçenin çıkmış olmasına rağmen hedeflerinin tutma imkanının bulunmadığını savundu.

Ayhan, şöyle konuştu:

"Bütçe çıkmıştır ama bütçenin rakamları, hedefleri şimdiden kadük olmuş bir vaziyettedir. Orta Vadeli Program ve yıllık program hedeflerine baktığımız zaman şimdiden hedeflerin kadük olduğunu çok rahat bir şekilde ifade etmek mümkündür. İhracatın büyümeye katkısının yüksek olduğunu ifade edip sevinenler ihracatın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, hedeflere ulaşamayacağını çok rahat bir şekilde görmüşlerdir. Bunun yanında işsizliğin, enflasyonun fevkalade yükseldiğini görüyoruz."