Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İstinap Mahkemeleri kurmak suretiyle Yargıtay’ın iş yükünü azaltacağız’ diyeceksiniz, ondan sonra Yargıtay’da üye sayısını arttıracaksınız” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Taner Yücel ve İl Başkanlarını MHP Grup Toplantı Salonu’nda kabul etti. Vural, kabulden sonra gazetecilerin gündemde yer alan sorularına cevap verdi.

KPSS sınavına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı’nın ‘KPSS sorularının çalındığını ve belli kurumlara sızdığı’ yönündeki sözleri ile ilgili Vural, “Niye buna göz yumdunuz. KPSS’ye girenlerin hakları, hukukları ne olacak? Bunlarla ilgili iddiaları dile getirdiğimiz zaman, ÖSYM’yi savunan kimdi? Bütün bunları savunan kimdi? Bir millet düşünün, bu millet sınava girecek, soruları çalınıyor. Bir millet düşünün ki, bu millet sınava girmiş, yandaşlar, elit gruplar, VIP listesiyle KPSS’yi aşıyor. KPSS sorular çalındı da, VIP listeye ne diyor? İstisnai kadrolar kullanılarak, yakınlarına işe alanlara ne diyor. Her şey çalındı. Sorular çalındı, memuriyetler çalındı, milyon dolarlar çalındı, demokrasi çalındı, özgürlükler çalındı” ifadelerini kullandı.

"KPSS mağdurlarının hak, hukukları ne olacak?" diyen Vural, şöyle devam etti:

“Gücü eline geçiren, gücü besleyenlerle birlikte milletin hakkını, hukukunu gasp etti. Sınavda 92,5 almış. Mülakata giriyor. Adınız nedir, soyadınız nedir? Tak 40.”

’Paralel Yapı’ operasyonu ile ilgili ise Vural, 17-25 Aralık operasyonlarının unutturulmak istendiğini öne sürerek, algı operasyonu ile şeklinin değiştirilmek istendiğini iddia etti. Vural, vergi cezalarının kesildiğini, bazı medya grupların el değiştirdiğini kaydederek, bunların zararlarının görüldüğünü aktardı.

Yapılanların halkın haber alma, basın özgürlüğünü çalmak olarak nitelendiren Vural şunları kaydetti: “Hedef özgür toplumdur. Hedef medya özgürlüğüdür. Hedef toplumun haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. Amaç, gerçeklerin saklanmasıdır. Şeffaf ve hesap verebilir bir demokrasi yerine, kapalı demokrasi anlayışını ortaya koymaktır. Anlayış, dorudan doğruya demokrasiyi ortadan kaldırmaktır.”

Danıştay ve Yargıtay’a yapılan atamalarla ilgili olarak ise Vural,“Türkiye’nin ihtiyacı olan Yargıtay ve bu Yargıtay’da görev alacak insanlar yerine, şu dönemde girenler var. ‘İstinap Mahkemeleri kurmak suretiyle Yargıtay’ın iş yükünü azaltacağız’ diyeceksiniz, ondan sonra Yargıtay’da üye sayısını arttıracaksınız. Bunlar çelişkili hareketlerdir. Bu da yürütmenin yargı üzerinde bir operasyon oluşturma, hakimiyet oluşturmanın tipik bir örneğini teşkil ediyor” değerlendirmesini yaptı.