KAYSERİ (AA) - MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, milletin oyları ile milletvekili olma sıfatı kazanan Halaçaoğlu'nun seçmenlerin ve teşkilatın iradesini hiçe saydığını savundu.

Halaçoğlu'nun 24 Şubat'ta partiyle ilgili bazı açıklamalarda bulunduğunu belirten Ersoy, bunları talihsizlik olarak değerlendirdi.

MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu'nun seçmenler tarafından kendisine verilen milletvekilliği sıfatını terk etmesi gerektiğini ifade eden Ersoy, şöyle devam etti:

"Şahsiyetli, kişilikli ve onurlu bir insanın yapması gerektiği gibi o sıfatı terk etmelidir. Seçmenlerimizin verdiği o sıfatı keyfi olarak kullanma yetkisi kendisine verilmemiştir. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili sıfatını terk etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir kurumdur. Bu kurumun karar organları vardır. Temayülleri, gelenekleri ve ahlak anlayışı vardır. Tüm bunları hiçe sayarak, Kayseri il teşkilatımızın düşüncesi alınmayarak böylesi bir açıklama yapılması tarafımızca kabul görmemiştir, görülmesi de asla mümkün değildir. Ülkücü vicdanın esasları ortadadır. Taşıdığı MHP Milletvekilliği sıfatından ve milletvekilliği sıfatından erdemli bir insansa istifa etmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe seçmenlerin kendisine yapacağı muameleye de katlanmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin her daim yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum."

Halaçoğlu'nun ziyaretinin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret ettiğini anlatan Ersoy, aralarında geçen konuşmayla ilgili şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımız, 'Siz teşkilatlar olarak kaya gibi durdunuz. Bunlara ne oluyor. Teşkilatlar sizlere emanet. Sizler benim evlatlarımsınız, bu teşkilatlara sahip çıkın' diyerek bizlere teşkilatlara sahip çıkmamızı emretmiştir. Kayseri’den Genel Başkanımıza destek açıklaması yaptığımız gün yanımızda oturarak, 'Kayseri'nin ilçelerinde bir partilinin bana 'Bahçeli ile olmaz' demesi üzerine 'Sinan Oğan ile olur mu ?' diye sordum. 2018'de olağan genel kurul var. Bir kez daha söylüyorum, Sinan Oğan ile olmaz. Eğer Sinan Oğan, genel başkan seçilirse ben MHP'den istifa ederim demiştim. Bu sözümün arkasındayım' diyerek Sayın Devlet Bahçeli’nin yanında olduğunu altını çizen, olağan kurultayın gününde ve zamanında yapılması gerektiğini savunan Halaçoğlu'nun içine düştüğü tezat ortadadır. Kendisinin bu açıklamasını bir kez daha kabul etmediğimizi ifade ediyor, en kısa zamanda istifasını da bekliyorum."