AKSARAY (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti ile geçen 13 yılın faturası dışarıda taviz ve teslimiyet, içeride çaresizlik, ilkesizlik, rüşvet, ihanet, kayırmacılık ve aymazlıktır. AK Parti’den arta kalan açlıktır, adaletsizliktir, ahlaksızlıktır, asayişsizliktir" dedi.

Bahçeli, partisinin Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, Türkiye demokrasi tarihinin en önemli seçimine 27 gün kaldığını söyledi.

AK Parti tek başına iktidara geldiğinde, halkın kendi çocuklarına güzel bir gelecek umduğunu, aş ve gençlere iş beklediğini ifade eden Bahçeli, halkın daha zengin, daha huzurlu ve daha umutlu bir gelecek peşinde olduklarını dile getirdi. Ancak AK Parti'nin tek başına iktidar avantajını kullanamadığını savunan Bahçeli, “Halkımızın yararına neticeler alamadı. Tek başına iktidar gücünü diktatörlük zannetti. Başına buyruk bir tavır izledi. AK Parti ile geçen ziyan olmuş yılların faturası hayli ağırdır” diye konuştu.

AK Parti yönetimindeki Türkiye’de milyonlarca insanın açlık sınırının altında olduğunu, bunların bir kısmının da Aksaray’da bulunduğunu aktaran Bahçeli, AK Parti yönetimindeki Türkiye’de nüfusun yüzde 22’sinin yoksulluk sınırının altında can çekiştiğini belirtti.

Türkiye’nin en talihsiz yıllarını AK Parti ile yaşadığını öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiyemiz, ağır ipoteklerin altına itilmiştir. Cumhuriyetin kazanımları için için kemirilmiştir. Türklük günden güne darbelenmiştir. AK Parti ile geçen 13 yılın faturası dışarıda taviz ve teslimiyet, içeride, çaresizlik, ilkesizlik, rüşvet, ihanet, kayırmacılık ve aymazlıktır. AK Parti’den arta kalan açlıktır, adaletsizliktir, ahlaksızlıktır, asayişsizliktir. Bunların devr-i saltanatında, birilerinin zenginleştiği çok doğrudur. Birilerinin harama el uzattığı, birilerinin yetimin hakkını çaldığı, birilerinin boğazından haram lokmaların indiği kesindir. Bunlara asla itirazımız yoktur."

- "Bu yürüyüş sağlam adımlarla tarihi kavramış Türklüğün yürüyüşüdür"

Bahçeli, alandakilere seslenerek; "Erdoğan ve Davutoğlu’nun 'zenginleştik' sözleri size nasip oldu mu? Cebiniz borçtan kurtuldu mu? Kredi tuzağına düşmeden yaşayabiliyor musunuz? Madem ki bunlara siz sahip olmadınız. Madem ki zenginleşen siz değilsiniz. Madem ki bende para yok diyorsunuz. Sorarım sizlere, bende yoksa, sizde yoksa, para kimin cebindedir? Paralar kimin haram lokmasındadır? Sizin hakkınız, yetimin hakkı, biçare kulların hakkı hangi haramzadelerin saraylarındadır? Kimin yatak odalarındaki para kasalarının içerisindedir? Oturma odalarındaki ayakkabı kutularından deste deste çıkan haram paraları biliyorsunuz" dedi.

"Türkiye’nin dış borcu 400 milyar doları aşmıştır. Bugün her vatandaşımız yabancılara 10 bin dolar borçludur. Her doğan çocuk borcuyla doğmaktadır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ne acıdır ki bu 10 bin dolar sizin cebinizde değildir. Sizin servetinize dahil değildir. Sizlerden çalınan paralar, ya memleketin bir yanında kalkınma adı altında düzmece ihalelerle birilerine peşkeş çekilmiştir ya ar, haya perdesi yırtılmış, namustan eser kalmamış bir haramzadenin gizli hesaplarında bekliyordur ya da israf abidesi, istismar anıtı olan saray müsveddeleri ile Beştepe hanedanlığının hak-hukuk tanımaz vicdansızlığına terk edilmiştir. Parayı çalan onlar, borcu ödeyecek olan sizsiniz. Borcu yapan onlar, bedelini ödeyecek yine sizsiniz. İsraf eden onlar, emeği sömürülecek olan sizsiniz. Onların cebine oluk oluk haram girerken, ucu ucuna yaşayacak olan yine sizler olacaksınız. Tercih sizindir. Ya önünüze uzatılmış bir lokma ekmeğe rıza göstereceksiniz ya da 'yeter artık nerede benim hakkım' diye ayağa kalkacaksınız."

Bahçeli, MHP'nin inançlı kadrolarla yürümeye başladığını, bu yürüyüşün korkaklara karşı cesurların kararlı, ahlaksızlığa karşı namusluların kudretli yürüyüşü olduğunu ifade etti.

Bu yürüyüşün talana ve yalana karşı faziletlilerin azimli yürüyüşü olduğuna işaret eden Bahçeli, "Bu yürüyüş, hainlere, eli kanlı teröriste, onunla müzakere edenlere karşı milli bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların tökezlemeyecek yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, sağlam adımlarla tarihi kavramış Türklüğün yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, binlerce sene önce Orhun’dan tüm dünyaya meydan okuyan bir milletin başlattığı yürüyüştür" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)