KIRŞEHİR (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bozkırın ufku hamdolsun açılmıştır. Umutlar yeşermiştir. Güzel günlerin müjdesi bugün bu meydandan verilmiştir. Sizler burada dik durdukça birilerinin uykusu kaçmaktadır" dedi.

Bahçeli, partisinin Kırşehir Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, özlem dindirmek, sözleşmek, kucaklaşmak, el ele vermek için Kırşehir'de bulunduğunu söyledi.

Mitinge katılanlara "Bizimle yürür müsün, bize destek verir misin Kırşehir?" diye seslenen Bahçeli, "Elimizi, soframızı, kapımızı açmak için yürüyor, Ahilik'te buluşuyoruz. Gözümüzü, dilimizi, belimizi bağlı tutmak için yürüyor, Ahilik'te birleşiyoruz. Yürüyoruz selamete, kardeşliğe, milli birliğe, beraberliğe" dedi. 

MHP'nin iktidara yürüdüğünü savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bozkırın ufku hamdolsun açılmıştır. Umutlar yeşermiştir. Güzel günlerin müjdesi bugün bu meydandan verilmiştir. Sizler burada dik durdukça birilerinin uykusu kaçmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, Kırşehir'in teveccühünü kazandıkça birilerinin yüzü asılmaktadır. Türk milleti, Milliyetçi Hareket'le yürüyeceğinin işaret ve sözünü verdikçe birileri şok geçirmekte, bunalıma girmektedir. Fakat ne yapsalar boştur. Hangi tuzak ve tezgahı kursalar işe yaramayacaktır. Zira, MHP gümbür gümbür iktidara yürümektedir. Korkuları budur. Hırçınlıkları, hayasızlıkları ve hezeyanları bundandır."

Bahçeli, AK Parti'nin kan kaybettiğini ve iyice yıprandığını ileri sürerek, "Başbakan iyice çirkefleşmiş çamura yatmıştır. AKP'deki inişin farkındadır. AKP'de yıpranma ve yozlaşmanın bilincindedir. AKP'nin kayıp gittiğini, iktidardan paldır küldür düştüğünü görmektedir. AKP'nin haram saltanatının artık sonu görünmüştür. 17-25 Erdoğan'ın zorba ve kanun tanımaz tavrı, Kırşehir'in hisarlarına çarpacaktır. Davutoğlu ve Erdoğan, sonunda müştereken meydanlara çıkmıştır. Dün Ordu-Giresun Havalimanı açılışı bahanesiyle beraberce poz vermişlerdir. Türk milleti her şeye ayan beyan şahit olmuştur. Erdoğan tüm kozlarını oynamakta, elindeki bütün imkanı ve güçleri genel seçimler için seferber etmektedir" ifadelerini kullandı. 

- Diyanete araç tartışmaları

Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hediye edileceği belirtilen araçla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

 "Kırşehirli aç ve açıktayken, işsiz ve yoksul haldeyken, Diyanet İşleri Başkanlığına kendi malıymış gibi yüz binlerce liralık Mercedes bahşeden birisine kanar mısınız? Bir yanda efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın sade, gösterişten uzak ve mütevazi hayatına bakınız, bir de bugünkü israf ve lükse batmış din bezirganlarının halllerini düşününüz. Bir yanda Kusva isimli devesinden çektiği kılı müminlere göstererek, bundan başka bir şeyim yok diyen ahlak abidesine bakınız, diğer yanda beytülmalı yağmalayan kokuşmuş yüzleri hesap ediniz. Erdoğan, ibreti alem için lüks aracını iade ettiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanına yeni bir araba lütfetmiş."

Diyanet İşleri Başkanının neye binip, nerede gezdiğiyle ilgilenmediklerini, sadece milletin hakkını aradıklarını dile getiren Bahçeli, "Mazlumların ahını alanlara, müsrif ve melanet yüzlere yüreklice itiraz ediyoruz. Peki, Kırşehirli çiftçi traktör istiyor. Onu kim verecektir? Kırşehirli esnaf, memur, işçi, emekli ayaklarını yerden kesecek iyi kötü bir otomobil istiyor. Bunu kim alacaktır? Kırşehirli fukara bırakınız otomobili, ekmek istiyor, aş istiyor, ekmeğine katık bekliyor. Kiradan kurtulmak için çırpınıyor. Bunları kim sağlayacaktır" diye konuştu. 

(Sürecek)