TBMM (AA) - Anayasa Mutabakat Komisyonu üyesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Anayasa Uzlaşma Komisyonunu bu yolda iyi bir imkan olarak görmekteyiz ve bu çerçevede komisyonun çalışmaya devam etmesini arzu etmekteyiz" dedi.

Öztürk, MHP'nin Anayasa Mutabakat Komisyonu üyeleri Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile yaşanan tartışmalara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Oktay Öztürk, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun dün akşam itibariye dağıldığını, daha açıkçası birileri tarafından dağıtıldığını savundu. Öztürk, bu durumun iki önemli gerçeği gösterdiğini vurgulayarak, "Birincisi, İktidar partisi ve TBMM Başkanının esas niyeti, anayasa ve uzlaşma olmayıp, kişiye özel bir başkanlıktır. İkincisi ana muhalefet partisi, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun kuruluş amacına aykırı olarak usul ve isim belirleme aşamasında süreci kilitlemiştir. Belirtmek gerekir ki CHP'nin komisyonun adını değiştirme ısrarı, süreci amacından saptırma mahiyetindedir" dedi.

Öztürk, şunları vurguladı:

"MHP bundan sonra da birikimi ve hazırlığıyla diğer bütün meselelerimizde de olduğu gibi anayasanın yenilenmesi sürecinde de milletimizin yanında ve milletimiz için iyi niyetli katkılarını sunmaya devam edecektir. Anayasa Uzlaşma Komisyonunu bu yolda iyi bir imkan olarak görmekteyiz ve bu çerçevede komisyonun çalışmaya devam etmesini arzu etmekteyiz."

Gazetecilerin, "CHP katılmadığı taktirde MHP'nin tutumu ne olacak?" sorusunu yanıtlayan Öztürk, "Komisyon kurulurken, TBMM'de bulunan bütün partilerin katılımı ile bir çalışmanın yapılması esas alınmıştı. Siz ana muhalefet partisini dışarıda tutarsanız siz 7 Haziran sonrasındaki koalisyon meselesindeki ayak oyunlarınızı buraya taşıyorsunuz demektir" dedi.