MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Kerkük ve civarındaki Türk şehirlerinin teröristlerin işgalinden kurtarılmasının tüm sorunların sona ermesi anlamına gelmediğini belirtti. Öztürk, Ortadoğu’daki çirkin stratejik oyunların ve terörü destekleyen devletlerin sinsi hayallerinin sona ermediğine dikkat çekti.

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. “Şükürler olsun ki Kerkük ve civarındaki Türk illerine yapılan terör işgali sona erdirildi.” diyen Öztürk, “İsrail maşası Barzani’nin Peşmergeleri ise kaçarak geri çekildi. MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin, 15 Temmuz’dan itibaren güçlü siyasi tutumu, dış politikamızdaki istikrarı, kararlılığı ve devletimizin olumlu yaklaşımlarıyla, Türkiye Cumhuriyetinin azameti ön plana çıkmış, aşiretlerden bozma, terör topluluğunun, binlerce yıllık Mete Han’ın ordusuna baş kaldıramayacakları, politik girişimler sayesinde yeterince öğretilmiştir. Ancak alınan sonuçla, çirkin stratejik oyunlar bitmemiş, terör sevici ülkelerin sinsi hayalleri ise son bulmamıştır. Türkiye’nin Irak ile ortak çalışma halinde teröristlerin işgalini sona erdirmesi, tüm sorunların sona ermesi anlamına da gelmemektedir.” dedi.

Güney sınırlarının güvenliğini tehlikeye atabilecek tüm oluşumların büyük risk taşıdığına dikkat çeken Öztürk, “Buna duyarsız davranmak ise kan uykularına yatmaktan farksız bir tehlike oluşturmaktadır. Daha düne kadar Ortadoğu’da gizli bir hareketlilik yaşanırken, çıkar hesapları yapan ülkeler, bir zamanlar kimliklerini saklı tutarak terör gruplarına yardım etmeye çalışıyorlarken, günümüzde ise yardım ve desteklerini hiç utanmadan, oradaki masum insanlarla alay edercesine, belirgin bir hale getirmiş, huzur ve mutluluklarını yok etmek üzere, terör gruplarına desteklerini arttırmışlardır. Gurur kaynağımız kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve vatan uğrunda gözünü dahi kırpmadan her çileye katlanmış olan Ülkücü hareket, malum çıkarcı dış mihrakların bu kirli projesine dur diyebilecek kadar üstün ve hatta iç ve dış hainlerin belini kırmaya yönelik ağır gücün yegane sahipleridir. Devletimiz de bu dualı hareketin farkındadır. Çözüm süreci döneminde şımartılıp yüz verilen Barzani artık Osmanlı tokadını hissedecek hale getirilmiş, yandaşları ise korkunun ecele çaresi olamayacağının farkına varmışlardır.” şeklinde konuştu.

Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı: “Duruş bellidir, karar bellidir, muhtemel sonuç bellidir. Türk yurduna kirli ayağını basmak isteyenin ayağı kopar, pis ellerini sürenin elleri kırılır, hain gözlerle bakanın gözleri oyulur. Çünkü vatan namusumuz, canımız, emanetimizdir. Kerkük ve civarındaki Türk illerimiz için can feda edecek binlerce milyonlarca ülkücümüz bilirler ki; vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz ve bilirler ki; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Biz ne Ortadoğu ne de dünyanın hiçbir yeri için petrol ve çıkar hesabı yapmayan, sadece ve sadece Allah rızası için huzuru sağlayacak, merhamet sahibi büyük Türk Milletiyiz. Dosta güven, düşmana korkuyuz. Biz vatanı candan aziz tutan bayrak yürekleriz. Biz Turan hedefiyle, Hak yolunda yürüyenleriz. Al bayraktan, gök bayrağa bin selam olsun. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin!”