Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, atama bekleyen öğretmen, veteriner ve ziraat mühendisleri ile biraraya geldi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, atama bekleyen öğretmenleri, veteriner ve ziraat mühendislerini kabul etti. MHP Grup Yönetimi toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede 119 bin öğretmen, 20 bin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kadrosu olduğunu belirten Vural, bu kadroların boş olduğunu vurgulayarak, “Bu mezun olanlar ne iş yapıyor, biliyor musunuz? Ziraat mühendisliğinden mezun olup bankacılık yapanlar var. Veterinerlikten mezun olup, başka işlerde çalışanlar var. Meclis size kadro verdi atama yapın diye. ‘Yeni kadro verin’ diyorlar, ‘boş olan kadrolara atama yapın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Üniversite gençliğinin geleceğini inşa edecek bir istihdam politikası oluşturulamadığını söyleyen Vural, “310 bin atama bekleyen öğretmen var. Her gün eğitim fakültesi açıyorsunuz. Başka branşlardan Açıköğretim’e formasyon veriyorsunuz. Bu insanları eğitim fakültesi açarak, işsiz üniversiteli yaratmanın ne faydası var? Mühendis üretiyoruz. 70 bin mühendis var. Bunları istihdam etmeyeceksek, bu fakülteler habire niye açılıyor? u arkadaşlar milletin verdiği kadrolara atama yapmak istiyorlar. Bu arkadaşlarımız torpil istemiyor, lütuf istemiyor. Kadrolara atama istiyorlar” diye konuştu.