Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, yargı paketine ilişkin, “Herkesin demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkması lazım” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında sivil otoritenin tehdit altında olduğunu söyleyerek, “Tren rayına oturdu diyenler lokomotifin kim olduğunu, treni nereye götürdüğünü, bu rayların nereye döşendiğini millete söylemeliler. Türkiye nereye gidiyor, Türkiye nereye götürülüyor? Çözüm denilen şey ülkemizin birliğine, bütünlüğüne darbe vurmuştur” ifadelerini kullandı.

Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanının yaptığı açıklamayı eleştirerek, kılavuzu karga olanın burnunun sıkıntıdan kurtulmayacağını ifade etti. Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısındaki sözlerini eleştiren Vural, “İşgalci kim? Kime karşı sürdürüyorsunuz? Türkiye işgalci midir? PKK ile birlikte Kuvay-ı Milliye’nin devamını getirdiğini söylüyor. Çözüm süreci ile Kuvay-ı Milliye’yi nasıl mukayese edersin” şeklinde konuştu.

Bedelli askerlik konusunda ise Vural, vergisini ödeyenin cezalandırıldığını söyleyerek, “Para verince profesyonel olunmuyor ki. Daha önce ödeyemeyenler var. Askerlik sisteminde bir değerlendirme yapmak lazım. Hangi şartlarda yapılacağını bilmeli. Acemiliğini Ziraat Bankası’nda, ustalığı Halkbankası’nda yaptılar” dedi.

İç güvenlik paketine ilişkin olarak Vural, istihbarat devleti kurulmak istendiğini iddia etti. Yargı paketine ilişkin de Vural, “Herkesin demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkması lazım” ifadelerini kullandı.