Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’nin Konya İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde tanıttığı ’Kiziroğlu Mustafa Bey’ şarkısından uyarlanan, 2015 yılı seçim şarkısının 1999 yılında MHP’nin kullandığı seçim şarkısının aynısı olduğunu iddia etti.

Biz dizi temaslarda bulunma üzere Sivas’a gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Sivas İl Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vural, yolsuzluk iddiaları ile ilgili “Türkiye’yi 13 yıldır yöneten iktidarın kendisine muhafazakarım demesine rağmen milletimizin muhafazakar değerlerini yozlaştırmaya devam etmiştir. Ne yazıktır ki 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk batağına bulaşanlar bunu meşrulaştıracak adımlar atmış yargıya hesap vermek yerine yargı üzerine baskı oluşturmak ve bu yönüyle milletin hakkına hukukuna el uzatanların hesap vermesinin önünü kesmek istemiştir. Maalesef dinimizce hukukumuzca ret edilen rüşvet ve yolsuzluğu meşrulaştıracak adımlar bizim sadece hukuk sistemimizi değil manevi değerlerimizi yozlaştıracak noktaya gelmiştir. Yolsuzluk hırsızlık değildir diye fetva verenler iş yapıyoruz diyerek adeta yolsuzluğu meşrulaştırma gayreti içerisinde olanlar aslında bizim manevi değerlerimiz yozlaştırıyorlar. İnanç ve değer hortumculuğu yapıyorlar“ dedi.

Çözüm sürecine değinen Vural devletin uyutulduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceğini ecdadımız çizmişken bugün Türkiye’nin geleceğini insanlarımızın oyunu alan bir parti ile insanları öldüren bir PKK’nın beraber birlikte Türkiye’ye yol göstermesi milletimizin içine sindireceği bir husus değildir. Bu kabul edilemez. Dün Türkiye’nin bir Kürdistan sorunu yoktur diyerek Kuva-yi Milliye’yi esas kılmış bir iradeye hakimken bugün Türkiye’de vatan topraklarında başka vatan milletin içinden başka millet devletin içinden başka devlet çıkartmak isteyen, adına da çözüm ve müzakere süreci denilen bu husus doğrudan doğruya Kuva-yi Milliye’yi milli iradeyi esas kılan ve Sivas Kongresi ile karar altına alınmış bu iradeyi ortadan kaldırmaktır. Herkes aklını başına almalıdır” diye konuştu.

“Devletin ve milletin kendisine kurşun sıkan insanlarımızı katletmiş bir terör örgütü ile bir gelecek planlamasını yapması züldür diyen” Vural sözlerine şöyle devam etti.

“Biz yedi düvele yaptığı bu planlara karşı dimdik ayakta durmuşken bugün geldiğimiz bu noktada eğer bir PKK terör örgütü ile Türkiye’nin geleceği düşünülüyorsa planlanıyorsa en başta Sivas’tan haykırıyorum Sivaslılar başta olmak üzere bu planı bu projeyi yapanların başına geçirir. Sivas ve Erzurum kongreleri milli kurtuluş savaşı ile kurduğumuz cumhuriyetimizi, kuran iradeyi bugün eğer birileri yeni Türkiye devletinin kurucu ortağı oluyoruz diye bir terör örgütünü bu iradenin parçası haline dönüştürüyorsa Türkiye’nin hangi noktaya gelindiğinin idrak edilmesi gerekmektedir. O bakımdan çözüm ve müzakere taslağı olarak Kandil’in bildiği Hatip Dicle’nin bildiği İmralı’nın bildiği metni buradan haykırıyorum. Milli kurtuluş savaşımızda ki iradeyi ortaya koyan Sivas kongresini yapıldığı bu tarihi ve kadim şehirde ben ilan ediyorum ki eğer yüreğiniz varsa gelip burada PKK ile birlikte yaptığınız bu çözüm ve müzakere taslağının detaylarını gelin açıklayın. Milletten neyi saklıyorsunuz, Türkiye’yi nereye götürüyorsunuz? Türkiye’nin nereye götürüleceğini kongrede karar almış Sivas’tan hatırlatıyorum. Kiminle birlikte kime ne biçiyorsunuz, hangi ameliyatları yapıyorsunuz? Devletimizin ve milletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız, Sivas’ın ötesi de berisi de her yerde bizim için Sivas’tır. Herkes aklını başına alsın. Doğu ve Güneydoğu da PKK terör örgütü mahkemeler kuruyor devlet uyuyor, asayiş birimleri kurdular devlet uyuyor. Haraç topluyorlar vergi adı altında devlet uyuyor. Vali atıyor, kaymakamlık atıyor, özerklik ilan ediliyor devlet uyuyor. Kuva-yi Milliye iradesini kuran Sivas’tan ilan ediyorum devlet uyuyorsa Sivas uyumasın millet uyumasın. Bugün devleti yönetenler uyumuştur uyutulmuştur.”

Terör örgütünün Türkiye’ye yol gösterecek hale geldiğini iddia eden Vural, “Bugün 2002’de bitmiş terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yol gösterecek noktaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin yeni Türkiye’nin kurucu ortağı olacağının Lozan’ın yeniden yazılacağını ifade ederek insanlarımızı birbirinden kopartmak, egemenliği bölmek istiyorlar. Biz Sivas’ta devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütünlüğü esasını ortaya koyduk ne hazindir ki bugün maalesef hem ülkemiz hem de egemenliğimiz etnik kimliklere göre bölünmek isteniyor. 6-7 Ekim’de Kobani münasebetiyle ortaya konulanlarını dikkate aldığımızda Yüksekova’da kahpece ve kalleşçe askerlerimizin öldürüldüğü Bingöl’de emniyet müdürümüzün, müdür yardımcımızın öldürüldüğü bir ortamda devletin müzakere yaptığı bir terör örgütünün bu terörü nasıl acımasızca kullandığını ve bundan istifade ettiğini hepimiz idrak etmeliyiz. Burada parti falan önemli değildir. Şu parti bu parti meselesi değil mesele Türkiye meselesidir ve bugün geldiğimiz bu noktada Cizre’de meydana gelen olaylar aslında çözüm sürecinin getirdiği sonuçlardır. Sayın Başbakan Davutoğlu diyor ki ‘Cizre’deki olaylar abartılıyor’ şu rezalete bakın işte devletin uyuması budur. Üç beş çapulcu diyerek 1984’te görmeyenler bugün geldiğimiz bu noktada bu yapılanları abartılıyor diyor. Hendekler kazılmış, mahallelerde özerk bölgeler ilan edilmiş, yüzü maskeli kimseler uzun namlulu silahlarla iki gün boyunca çatışmış 3 kişi ölmüş çok sayıda kişi yaralanmış bunun neresi abartıdır. PKK şehri teslim almış, öldürmüş, etnik temizlik yapıyor. Devlet iki gün müdahale etmemiş PKK’lıların cirit atmasına bu olaylara müdahale etmemesi aslında gafletin kendisidir. PKK’lılar üç gündür kalaşnikoflarla yılbaşı maytabı mı? Patlatıyorlar.” şeklinde konuştu.

SEÇİM ŞARKISI, 1999 YILINDA BİZİM ŞARKIMIZDI

AK Parti’nin Konya İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde tanıttığı 2015 yılı seçim şarkısının 1999 yılında MHP’nin kullandığı seçim şarkısının aynısı olduğunu iddia eden Vural basın mensuplarına MHP’nin ve AK Parti’nin seçim şarkılarını dinleterek şunları söyledi.

“Seçim şarkısına baktığımız zaman bir baktık ki 1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim müziği Konya’da çalınıyor gerçekten görüldü ki yeni Türkiye falan diyorlar ama yeni Türkiye dedikleri yerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim müziğini bile yeni diye milletimize pazarlamak istiyorlar. Biz bunlara bu milletin türküsünü söyletmeye devam edeceğiz, anlatmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Konya’da bizim seçim müziğimizi çalmışlar ama olsun bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu coşkusunu bu müziklerle dile getirmeye devam edecek. Yeni Türkiye dedikleri bir noktada gerçekten bir partinin daha önce seçim müziği olarak kullandığı bir parçayı kendilerine uyarlıyorlarsa onların millete verecekleri yeni bir şey kalmadığını da ortaya koymaktadır. Bu da Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne kadar güçlü bir iradeye ne kadar güçlü bir siyasete sahip olduğun ortaya koyuyor vatandaşlarımıza sesleniyorum taklitlerimizden sakınınız.”