MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Peşmerge bir ülkenin silahlı kuvveti değildir, Türkiye’den geçemez, Türkiye’de de bulundurulamaz" dedi.

Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde yaşanan bazı olayların milletin kafasını karıştırdığını savunan Vural, "Türkiye’yi yöneten bir hükümet var mı, Türkiye ne yaptığını biliyor mu diye vatandaşlar soruyor, sorguluyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlardan sürekli brifing alan, akil adamlardan medet uman bir görüntü sergilediğini öne süren Vural, "Şu anda Davutoğlu, vesayet altında bir başbakanlık yürüttüğünü göstermektedir. İçeride Öcalan, dışarıda PYD, ABD-AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanının parmağının ucunda oynatmaktadır. Türkiye’yle adeta pinpon topu gibi oynanmaktadır. Türkiye nereye gidiyor, Türkiye’yi kim yönetiyor. Evet, terör örgütlerinin kuklası haline gelen AKP hükümeti bunun tek sorumlusudur. Maalesef AKP hükümetinin davul başkasında, tokmak başkasındadır. Son yaşananlar, dış politikadaki zikzaklar, yalpalanmalar, birbiriyle çelişen açıklamalardan görülmektedir ki tokmak Başbakan Davutoğlu’nda olmadığı gibi Erdoğan’da da değildir, tokmak ABD’dedir, Obama’dadır, Öcalan’dadır, Kandil’dedir. Bu yüzden hükümette bir harmoni değil tam anlamıyla bir kakafoni söz konusudur. AKP hükümeti uzaktan kumanda ile yönetilmektedir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA SERSEFİL"

"Türkiye dış politikada sersefildir, kimin ne dediği belli değildir" diyen Vural, "Bir taraftan ’Kobani’de kimse yok’ diyorlar. Başbakan dün akşam diyor ki ’Kobani’deki sivil halka destek sağlıyoruz.’ Hani orada PKK, PYD’den başka kimse yoktu. Hani hepsi Türkiye’ye gelmişti. Erdoğan ’Kobani ile Türkiye’nin ne alakası var’ derken, Davutoğlu ’Son olaylar gösterdi ki Suruç’u Kobani’den ayırmak mümkün değildir’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ’Suruç’u Kobani’den ayırmak mümkün değildir’ diyor, KCK açıklama yapıyor, ’Suruç ile Kobani arasındaki sınır kaldırılsın’ diyor. Yani KCK ile Davutoğlu’nun görüş ve düşünceleri, ifadeleri aynı. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bu sınırları milletimiz çizdi. Bu sınırları milli mücadele ile çizdik" dedi.

VURAL’DAN "TAK-ŞAK" AÇIKLAMASI

Vural, şöyle devam etti:

"PKK’ya silah yardımına evet diyemeyiz’ diyen ve Kobani’ye koridor açılmasına karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu bu sözlerinin mürekkebi kurumadan, Obama’dan gelen telefonda tornistan ediliyor. Kim doğru söylüyor. Dış politikada AKP çuvallaşmış, ne yapacağını, ne söyleyeceğini şaşırmış vaziyette. Başbakan mı, Savunma Bakanı mı, Dışişleri Bakanı mı, Cumhurbaşkanı mı hangi doğruyu söylüyor ya da hepsi birden halka yalan söylüyorlarsa yalan saltanatına son vermek lazım. Milletine yalan söyleyen bir hükümet olamaz. Milletine yalan söyleyen bir hükümet bu milleti yönetemez. Görünen o ki ABD ’tak’ emretmiş, Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi de ’şak’ yapmıştır. Obama ’tak’ aramış, Kobani koridoru ’şak açılmıştır, Obama ’şak’ aramış, PYD’ye silah yardımına geçit ’şak’ verilmiştir. Kırmızı çizgiler tuzla buz olmuş, PYD’ye silah yardımı yapılmış ve Türkiye Kobani’ye koridor açmıştır. Sam Amca, ‘I want you’ demiş ve Türkiye ’emrinizdeyim’ demiştir. Böyle bir rezalet yaşanmaz. İradeniz kendi iradeniz olsun. Ama kendi iradesini kullanamayan, başkalarının iradesiyle hareket eden, birbiriyle çelişkili bir yönetim boşluğu Türkiye’de bir fetret devri yaşatıyor, yaşatmaya devam ediyor."

"TÜRKİYE’NİN BARZANİ’YE VERDİĞİ SİLAHLAR PEŞMERGE’YE GEÇTİ Mİ GEÇMEDİ Mİ?"

"Türkiye’nin Barzani’ye verdiği silahlar Peşmerge’ye geçti mi geçmedi mi?" diye soran Vural, "Görünüyor ki ABD’nin verdiği silahlar Barzani tarafından verilmiş. O zaman Türkiye’nin verdiği silahlar PKK ve PYD’nin elinde bulunma ihtimali vardır" dedi. Eline aldığı Financal Times gazetesinden "Washington’un baskısı üzerine Türkiye’nin U dönüşü yaptığı" haberini gösteren Vural, "Bu manşetleri attırmaya hakkınız yok. Bu milletin şerefi ve onuru vardır. Türkiye bağımsız, egemen bir millettir, egemenlik iradesini başkasına teslim edemez. Türkiye’yi kim yönetiyor? Washington mu, Ankara mı?" dedi.

"PEŞMERGE TÜRKİYE’DE BULUNDURULAMAZ"

"Peşmerge bir ülkenin silahlı kuvveti değildir, Türkiye’den geçemez, Türkiye’de de bulundurulamaz" diyen Vural, "Türkiye’nin egemenliği ve toprağı bir takım milislerin hareket alanına dönüştürülemez. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Fiili bir egemenlik ihlali, gaspı vardır. Böyle bir koridorun açılması, Peşmerge’nin Türkiye’den geçmesi ya da bulunması kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Orada yeni bir devlet mi oldu da siz onları meşru silahlı bir güç olarak görüyorsunuz da Türkiye sınırlarından geçip, benim vatan topraklarımdan geçip operasyon yapmasını sağlıyorsunuz. Ama milletimiz bunu kabul etmemelidir. Türkiye’ye yönelik tehditleri desteklemek, beslemek kabul edilemez. PKK ve PYD’ye yardım etmek, silah vermek Türk milletine düşmanlıktır. Türk milleti kendisine yapılan ihaneti asla unutmaz" açıklamasında bulundu.