Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu ile ilgili olarak, "Soruşturma Komisyonu’ndan ne karar çıkacağını bazıları merak ediyor. Halbuki ortada merak edilecek bir şey kalmamıştır. Komisyonun kararı daha dünden belliydi" dedi.

MHP’li Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeniçeri, PKK’nın silahı koz olarak kullandığını söyleyerek, “Çözüm, kardeşlik, barış adı altında yürütülen süreç, 6-7 Ekim olaylarıyla test edilmiştir. Büyük bir algı operasyonuyla başlatılan bu sürecin ne kadar sahte, tutarsız ve kırılgan olduğunu ’çözüm süreci’ sayesinde PKK terörü örgütü bölgede vergi toplayan, yargı yapan, yol kapatan, vali atayan, bayrak indiren ve nihayet özerklik ilan edebilen bir örgüt haline gelmiştir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti çözüm süreci adı altında terör örgütü karşısında aciz duruma düşürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde ‘özerklik’ kavramına ilişkin olarak uyarılarda bulunan Yeniçeri şunları kaydetti:

“Eflak-Boğdan’a ve Sırbistan’ın Osmanlı’dan koparılması; 1828-1829 Osmanlı Rus Savaşı sonucunda Ruslarla imzalanan Edirne Anlaşması’nda Eflak-Boğdan ve Sırbistan’a özerklik verildi. 49 yıl sonra 1877-1878’da imzalanan Ayestefanos ve Berlin Anlaşması’nda Sırbistan, Karadağ ve Romanya 3 Mart 1878 tarihinde tam bağımsız oldu. Bosna-Hersek’in Osmanlı’dan koparılması; Bosna-Hersek’e 1878 tarihinde Ayestefanos Anlaşması ile özerklik verildi. Berlin Anlaşması’nda Bosna-Hersek’in yönetimi geçici olarak Avusturya’ya bırakılmıştı. 30 yıl özerklik statüsü altında bulunan Bosna-Hersek 1908 yılında Avusturya’nın Bosna-Hersek’i topraklarına kattığını açıklamasıyla Osmanlı Devleti’nden koparılmış oldu.”

Yeniçeri, 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu ile ilgili olarak ise, “Soruşturma Komisyonu’ndan ne karar çıkacağını bazıları merak ediyor. Halbuki ortada merak edilecek bir şey kalmamıştır. Komisyonun kararı daha dünden belliydi. AKP var gücüyle milletin parasını yedirmeye, adamlarını da yedirmemeye çalışıyor” şeklinde konuştu.