Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK’nın özerklik ilan etme cesaretini iktidardan aldığını söyledi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunan MHP’li Özcan Yeniçeri, AK Parti’nin çözüm sürecini seçim süreci için kullandığını iddia etti. Terör örgütünün özerklik ilanlarına devam ettiğini kaydeden Yeniçeri, PKK’nın sözde gençlik örgütlenmesinin meydan okuduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin ve hükümetin bir müdahalede bulunmadığını söyledi. “PKK özerklik ilan etme cesaretini iktidardan almaktadır” diyen Yeniçeri, AK Parti’nin çözüm sürecini Türk milletini uyuşturmak için kullandığını öne sürdü. Yeniçeri, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde bu denli aciz, bu denli iradesiz bir iktidar hiç görülmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihsel süreçte böylesi bir duruma hiç düşmemiştir. Örgütün birinci önceliği terörist başının İmralı’dan çıkartılmasıdır. Öcalan’ın cezaevinden çıkartılması için başlatılan imza kampanyasında imza sayısının 8 milyona yaklaştığı iddia ediliyor” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİNİN YÖNETİCİLERİNİN AMACI KENDİ İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEKTİR”

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırının cesaretini İslam dünyasının içinde bulunduğu keşmekeşten aldığını belirten Yeniçeri, “İslam ülkelerini kim bu kaos durumuna düşürdüyse Kudüs’teki Mecid-i Aksa’ya postalların girmesinin sorumlusudur. İsrail’in bu alçak ve haince tavırlarına bütün Müslümanların ortak tepki göstermesi şarttır. İslam ülkelerinin yöneticilerinin amacı Kudüs değildir, kendi iktidarlarını sürdürmektir” diye konuştu.

“BÖLÜCÜLÜĞÜ DE KOPYA İLE YAPIYORLAR”

“Şarkiyatçılık” adlı kitabıyla tanınan ve 2003’te ölen Filistin asıllı Amerikalı akademisyen Edward Said’in 2000 yılında Lübnan sınırından İsrail askerine taş atan fotoğrafını gösteren Özcan Yeniçeri, daha sonra da Aysel Tuğluk’un Türk askerine taş atan fotoğrafını göstererek, “Nereden kopya çekiyor, ne kadar da benziyor. Tamamı kopya. Bölücülüğü de kopya ile memleketi karıştırmayı da kopya ile yapıyorlar. Bu artistik buz pateni olsun diye bu taşı atmamış, bu pozu vermek için gitmiş oraya” ifadelerini kullandı.