Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik il ve ilçe yönetimlerinin MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından feshedilmesinin ardından yeni oluşan yönetimler görevi devraldı.

Yeni görevlerinin devralan MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Yılmaz ve İlçe Başkanı Nazmi Erdem, Bilecik İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenlediler. Yeni İl Başkanı Mehmet Yılmaz, MHP MYK’nın aldığı karar doğrultusunda partilerinde bir nöbet değişikliğine hasıl olduğunu belirtti. Yılmaz, “Aldığımız görev partimizi hayırlısıyla ileriki zamanlarda yapılacak olan il ve ilçe kongrelerine götürmektir. Bizler bu görevi sadece kongre süresince sürdüreceğiz. Bu günden itibaren görevimiz partimizi tek başına iktidara taşımak olacaktır. Her ne sebeple olursa olsun başka siyasi partilere gitmiş veya gitmemiş tüm dava arkadaşlarımı partimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyor ve bekliyorum. Bu güne kadar partimizde görev yapmış tüm il ve ilçe başkanlarıma, yöneticilerine, üyelerimize ve bize destek veren tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni aldığımız bu görevde Allah utandırmasın diyorum. Ne Mutlu Türküm diyene” dedi.

Yeni İlçe Başkanı Nazmi Erdem ise; Milliyetçi Hareket Partisinin MYK ve Başkanlık Divanı tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde kendisi ile birlikte 27 kişiden oluşan ekibi Kurucu Yönetim Kurulu olarak yetkilendirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.

“Malumunuz üzere 2014 yılı Mart ayında yorucu ve bir o kadar da yoğun bir çalışma temposunda geçen yerel seçimleri atlattık. Yerel seçimler sonrası sonuca bakıldığında kazanamadık gibi görünsek de partimiz bu seçimlerin galibi olmuştur, Mevcut oy oranını artırmayı başarmış ve Bilecik halkının büyük teveccühünü kazanmıştır. Ancak şer odaklı kesimler partimizin iyi yöndeki gidişatını hedef alarak il ve merkez ilçe yöneticilerimizi karalama ve yıpratma gayreti içine girmişlerdir. Tüm bu yaşananları yakından takip eden Genel Merkez yöneticilerimiz ve çok değerli Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, yaklaşan seçimli genel kurullar öncesi partimiz içerisinde yaşanabilecek her türlü sıkıntı ve olumsuzluğu ortadan kaldırmak ve tüm üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde kongre dönemi geçirilmesi için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımı Kurucu Yönetim Kurulu olarak görevlendirmişlerdir. Tarafımıza verilen görevin öneminin ve ağırlığının bilincindeyiz. Şahsım ve yönetimim olarak hedefimiz genel kurullara kadar geçecek sürede tüm üyelerimizi kırmadan, küstürmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sucu ya da bucu demeden kucaklayarak şölen havasında geçecek kongre yapmak olacaktır. Genç, dinamik, çalışkan ve pırıl, pırıl insanlardan oluşan yönetim kurulu arkadaşlarıma da bu zor görevde benimle birlikte yola çıktıkları için teşekkür ediyorum. Rabbım yar ve yardımcınız olsun."

Konuşmaların ardından yeni kurucu il ve içe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri basına tanıtılırken, partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Yapılan basın açıklamasına, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özkeskin, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, eski il ve ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.