AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bize istikameti millet çizer. Avrupa Birliği bizim için her şey değildir.’ dedi.

AYDEMİR’DEN AB DEĞERLENDİRMESİ

Avrupa Birliği Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir AK Parti’nin AB yaklaşımını değerlendirdi. ‘AB’ye Tam üyelik hedefi, milletimizin yüksek menfaatleri ve vatanımızın ali çıkarları bu ilişkilerin temel eksenini teşkil etmiştir.’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti hükûmetleri geçmiş dönemlerdeki müzakerelerinden farklı olarak millî hassasiyetleri ön planda tutmuş, teslimiyetçi yaklaşımları vakur bir tavırla elinin tersiyle itmesini bilmiştir.’ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN MİLLETİMİZİN ALİ ÇIKARLARI HATIRLATMASI

Milletvekili Aydemir, ‘Avrupa Birliğine tam üyelik, hükûmetlerimiz döneminde gerçekleştirilmeye çalışılan bir hedef olmuştur. Bunu muhalif, muarız, muvafık herkes kabul eder. Tam üyelik hedefi, milletimizin yüksek menfaatleri ve vatanımızın ali çıkarları bu ilişkilerin temel eksenini teşkil etmiştir, tespit bu.’ dedi.

AYDEMİR’DEN AB YAKLAŞIMI TEŞHİSİ

Türkiye’nin AB yaklaşımı üzerine yaptığı tespitten sonra teşhisini paylaşan Milletvekili Aydemir şunları belirtti: ‘Ve bir teşhis: Uzun bir süre Hükûmetimizin stratejik hedefleri arasında yer alan AB’ye tam üyeliğimiz bağlamında Avrupa Birliği müktesebatına uyum süreci ciddiyetle yönetilmiştir, bu da bir teşhis. Ve tenkit: Ancak Hükûmetimizin göstermiş olduğu samimi yaklaşıma Avrupa Birliği kurumlarının ve üye ülkelerinin de gerekli karşılığı vermediği, aksine ülkemiz aleyhine gizli açık birçok faaliyetin içinde yer aldığı üzüntüyle müşahede edilmiştir. Ve taktir: Bu tablo karşısında AK PARTİ hükûmetleri geçmiş dönemlerdeki müzakerelerinden farklı olarak millî hassasiyetleri ön planda tutmuş, teslimiyetçi yaklaşımları vakur bir tavırla elinin tersiyle itmesini bilmiştir. ‘

AYDEMİR SAHADAKİ GÖZLEMLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği aşamasında milli menfaatlerine uygun, kararlı ve dirayetli bir tavır sergilediğini anlatan Milletvekili Aydemir, bu duruşun milli iradeden destek aldığını kaydederek sahada yaptığı bir gözlemini paylaştı. Milletvekili Aydemir, ‘Bundan bir müddet önce Bingöl’de de bulundum, Bingöl’ün merkezinde bir kahvehanede sohbet ettim. Oradaki arkadaşlarımız kahir ekseriyetle HDP’ye oy vermişti. Bana sohbet esnasında söyledikleri şey şuydu: “Allah aşkınıza şu politikayı devam ettirin, özellikle terörle mücadeleye dönük politikanızı devam ettirin ki huzur içerisinde yaşayalım.” Biz de şunu söylüyoruz: Bize istikameti millet çizer. Avrupa Birliği bizim için her şey değildir. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN ÖMER ÇELİK’E ÖVGÜ

Konuşmasına, ‘Milletimizin müreffeh şartlarda yaşaması her şeyden önce gelir ve vatanımızın birliği bütünlüğü, insanlarımızın bir bütün olması her şeyin fevkinde önemlidir, bu zaviyeden biz yürüyoruz.’ vurgusunu yaparak devam eden Milletvekili Aydemir, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Bakan Ömer Çelik’in başarılarına dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN VAKUR DURUŞU

Aydemir, ‘Avrupa Birliği ülkelerinin, zengin, diplomatik ve hukuki birikimlerini bir yana iterek Türkiye düşmanlarıyla kol kola girmesi; asrın en alçak terör örgütü FETÖ fitnesine cephane, PKK bölücülerinin yangınına sürekli benzin taşıması AB müzakere sürecini yeni bir anlayışla gözden geçirmemizi zaruri hâle getirmiştir. Bu tarzı sergilediğiniz için hakikaten milletin yüreğinde özel bir yeriniz var Sayın Bakanım. Bütün Hükûmetimiz için böyle. Siz de bu işin müzakerelerini takip eden lider olarak milletin gönlünde özel yer buldunuz. Böyle yaklaşmak lazım, vakur durmak lazım. Bizim için olmazsa olmaz diye bir şey yoktur, olmazsa olmaz milletimizin bütünlüğüdür. Siz de ekibiniz de bu hâli hayatınızın her sahasına dercediyorsunuz, aktarıyorsunuz, politikalarınız öyle, dolayısıyla ak yaklaşımı temsil ediyorsunuz. Biz de sizin yol arkadaşınız olarak bu tarzınıza olan şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Bütçemiz Allah’ın izniyle hayırlı olsun.’ dedi.