AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Çelikhan ilçesinde “Hedef Ülke Türkiye” konulu konferans verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Çelikhan ve Köylerini Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Uyanan Nesiller” projesi kapsamında Milletvekili Adnan Boynukara konferans verdi.

Çelikhan Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesinin çok amaçlı salonunda gerçekleşen konferansa, Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, dernek yöneticileri ve gençler katıldı.

Konferansta Dernek Başkanı Sabri Altın ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut birer selamlama konuşması yaptı.

Konferansta Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye’nin neden hedef ülke olduğunu anlattı.

2009 yılından sonra Türkiye’nin hedef tahtasına konduğunu aktaran Boynukara, bunu anlamak için Dünya’da ve yakın coğrafyamızda olup bitenlere yakından bakmak gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin birçok darbe ve darbe teşebbüsü ile karşılaştığını, AK Parti iktidarı ile birlikte demokratikleşme sürecinin hızla ilerlediğini söyleyen Boynukara, AK Parti’nin önünün kesilmek istendiğini aktardı.

1980 darbesinde 14 yaşında bir çocuk olarak yaşadığı işkenceleri anlatan Boynukara, devlet memuru olarak çalıştığı dönemlerde yaşadığı sıkıntıları da örneklerle anlattı.

2010 yılından itibaren HSYK seçimleri, Gezi olayları, MİT tırları davası, 17-25 Aralık operasyonları ve en son olarak 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkenin önünün tıkatılmak istendiğini anlatan Boynukara, bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkenin büyüme gerçekleştirdiğini ve emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Türkiye’nin yaşadığı bütün bu olumsuzluklarının yanında birde komşu ülkelerdeki karışıklıklar ve terör örgütleri ile mücadele ettiklerini dile getiren Boynukara, ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen hedeflerine ilerlediğini söyledi.

Yaptığı konuşmanın ardından gençlerin sorularına da cevap veren Boynukara daha sonra bir grup öğrenci ile hatıra fotoğrafı çekti.