AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, bazı ulusal gazete ve haber sitelerinde kendisi ve oğlu avukat Sinan Uzer ile ilgili yayınlanan haberlerle ilgili iddiaları yalanladı.

Milletvekili Uzer iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bazı yayın organlarında oğlum Av. Sinan Uzer hakkında çıkan "Bir hepiniz oradaydınız" Haberi: Düğünde var Davada Yoklar” başlıklı haber ve yorumlar gerçeğe aykırı, aileme ve kişilik haklarımı ihlale yönelik haberdir. İlgili haberde yer alan yalan iftira ve taraflı ifadeleri kabul etmiyorum. Tüm hukuki haklarımın saklı olduğunu ifade ederek, Av. Sinan Uzer’in ekteki tekzip metnini kamuoyunun bilgilerine sunarım” ifadelerini kullandı.

Av. Sinan Uzer imzalı tekzip metninde ise, "Haber içeriğinde araştırmacı gazetecilik, meslek etik gerçeğe aykırı, gerçekleri tağyir ederek veya hakikate mugayir (yalan) haber yaparak araştırmacı gazetecilik, basın etiği vb. temel kaideleri ihlal ederek şahsımı, adımı, mesleğimi ve kişilik haklarımı hukuk ve usule aykırı surette ihlal ettiniz. Hayatım boyunca tanımadığım, görmediğim TUSKON Başkanı kaçak FETÖ’cü Rızanur Meral ile beni gerçeğe aykırı surette avukat-müvekkil ilişkisi içinde gösterdiniz. Haberinizde bahsettiğiniz davada Rızanur Meral sanık da değildir. Neden böyle bir atıf yaptınız? Burada başka bir niyet aramak gerekir. Haberiniz içeriğinde şahsım ile alakalı gerçek ve doğru olan yalnızca tek husus vardır. Kayınpederim Hasan Hüseyin Nakiboğlu’nun savunmasını üstlenmemdir. İnsani olarak bu durumu anlamak için özel bir çaba sarf etmek gerekir. Haber konusu yaptığınız dava ile hiçbir irtibatı olmayan kayın biraderim Selim Nakiboğlu’nu da dolaylı olarak bu davanın sanığı ve benim müvekkilim gibi göstermektesiniz. Oysa kayın biraderim Selim Nakiboğlu’ nun şahsi vekaletine sahip olan avukatı ben değil, İstanbul Barosu’na kayıtlı benimle hiçbir ilgisi olmayan başka bir meslektaşımdır. Gazetecilik halkı doğru bilgilendirmeyi düstur edinmelidir. Gazetecilik masa başı kopyala yapıştır habercilik değildir. Yaptığım tek şey, avukat olarak masum olduğuna inandığım kayınpederimin savunmasını üstlenmemdir. Bu haberi yaparken araştırmadan veya bana bir tek soru sorma zahmetine katlanmadan Türk Halkı nezdinde şahsımı itibarsızlaştırmaktan başka bir şey yapılmamıştır. Kanımca bu haberin saiki şudur: ’Ak Parti’ye saldırmak için her yol mubahtır.’ Vatandaşı olmaktan onur duyduğum bu ülke ve halkımızın şahsım ve ilişkilerim ile ismim konusunda hiçbir şüpheye düşmemesi amaç ve saikiyle bu açıklamayı yapmam gereği hasıl olmuştur” ifadeleri yer aldı